×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2009-03-07  

Invigning av Systerskap i Örebro /Internationella kvinnodagen.

> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Lollo Rönnberg.
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
KFUM Voxette.
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
My Rådmark.
På Våghustorget i Örebro invigdes firandet av internationella kvinnodagen på fredagen, själva dagen infaller den 8 mars alltså på söndagen, men Örebro och speciellt vårt Kulturhus kommer att fira dagen hela helgen.
Firandet har anordnats av ett nätverk som kallar sig Systerskap och består av ett flertal organisationer verksamma i Örebro som arbetar för jämställdhet och lika villkor.

Firandet inleddes på Våghustorget av Birgitta Lertseus som hälsade välkomna till invigningen, först upp på Scen var Lollo Rönnberg som fick en stor publik på Våghustorget när hon framförde flera av sina sånger. Trots en lite dålig start på scen eftersom det var kallt så ville inte fingrarna vara med på keyborden riktigt, men Lollo hade tur och fick låna ett par vantar så att hon kunde spela. Lollo inledde med flera sånger på keyboard for att sedan spela gitarr i stället. Det var många som stannade till för att lyssna och det han delas ut många program till de som stannade, normalt har kvinnodagen passerat förbi rätt obemärkt men så verkar det inte bli i år.

Efter Lollo var det dags för kören KFUM Voxette publiken som tyvärr han tunnas ut något i pausen som var mellan Voxette och Lollo Rönnberg bjöds på en bred repertoar av körmusik, även musik som man inte brukar förknippa med körer så som Yellow submarine av Beatles eller deras egna version av Bä bä vita lamm.
KFUM Voxettes repertoar består av allt från ABBA till sakralt så de har en stor bredd på det de gör vilket också gör att de passar utmärkt på en invigning, de kan sjunga sådant som de flesta uppskattar.

Sist på scen eller rättare sagt framför scen var My Rådmark som gjorde en performance.
My Rådmark började skriva dikter 1995 och har även hållit på med performance sedan 2004, My är väldigt kraftfull i sin performance och hon använder hela registret, både kroppsspråk och ansiktet visar vad hon vill förmedla.
Performance är inte så vanligt i Örebro och jag tror att vi är lite ovana vid den typen av framträdanden speciellt utomhus, men det var en upplevelse att se och höra My på Våghustorget.

Efter invigningen så fortsatte fredagen med ett späckat program på Kulturhuset som Birgitta Lertseus passade på att göra reklam för och Kulturhuset kommer att ha många olika saker som händer hela helgen och de flesta kan säkert hitta något intressant i utbudet även om de inte är kvinnor. Program och information finns på http://systerskaporebro.se


Tillbaka

Kommentarer:

2010-03-19 22:35:46   Av:

vad jag letade efter, tack

Lämna en kommentar