×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-02-27  

Årets andra Singer Songwriter på JAM

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Norbert Lukács.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Jan-Olov Woxlin.

Månadens musik kväll på JAM i Örebro inleddes av Norbert Lukács som framförde ett antal av sina egna sånger. Norbert verkar trivas bra på scen och han är redan duktig på att få publiken att hänga med, roligt med en trubadur som inte vill sluta spela, Norbert spelade alla låtar han kom på och slutade inte innan sångerna tog slut.
Vi fick bland annat höra Dark messenger som var en helt nyskriven sång och inte framförd för någon tidigare, Norbert har redan en egen stil och hans musik är avslappnad, trots att han började spela gitarr ordentligt när han var 16 så är han duktig och han har alla möjligheter framför sig när det gäller en karriär inom musiken.

Kvällens andra artist var en nyinflyttad musiker Jon-Olov Woxlin som studerar vid musikhögskolan i Örebro. Studierna gäller fiol men på JAM var det gitarr och munspel som gällde.
Jon-Olov har en lite annorlunda musikstil mot vad vi är vana vid att höra här, det var en blandning mellan country/folkmusik men bra är han, det märks att han redan är van vid att stå på scen och han låter musiken tala för honom. Vi fick höra Caffeine Blues som är en hyllning till kaffe plus en rad andra låtar så som The Ballad of Joseph Smith och Worn out boulevard.
Jon-Olov som i dagsläget spelar mycket fiol tyckte att det var roligt att plocka fram gitarren så att han inte blir rostig och efter vad vi hörde så är rosten långt bort, väldigt roligt att få höra ett lite annorlunda sound under kvällen och vi hoppas att vi har möjlighet att höra honom igen.

Normalt brukar det vara tre olika artister på JAM men tyvärr hade Alissa Isakovic och de hade inte hittat någon ersättare med så kort varsel, men Alissa kommer att vara med på nästa musikkväll på JAM istället så nästa månad finns chansen att höra Alissa spela på JAM.

Både Norbert och Jon-Olov sa att de gillade att JAM hade musikkvällar för musiker både etablerade och nya, vi kan bara hålla med det är ett trevligt upplägg och vi uppskattar att de blandar artister ur olika stilar när det gäller musiken, denna spelning var ett samarbete med Studiefrämjandet och Tobba var där som konferencier.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar