×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-12-06  

Grattis på födelsedagen NA-Meny.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Två av besökarna var Kajsa och Malin som passade på att fira
Kajsas födelsedag, om än en dag för tidigt så vi passar väl på
att gratulera Kajsa nu och här på den riktiga födelsedagen.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Linn och Ellen hadelyssnat på Frida Hyvönen tidigare,
men som tänkte passa på under Menys födelsdagsfest.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Under fredagen firade meny sin första födelsedag på Stället vid hörnet av torget.
På programmet stod Frida Hyvönen och olika DJ:s spelade musik, bland annat så var Menyredaktören Joakim Johansson en av de som bjöd på plattor under kvällen, en av deras vimmelfotografer var också på plats och fotograferade publiken.

Insläppet var 21.00 men före det så hade meny sin egen förfest, så redan när vi kom var det gott om människor inne på Stället vid hörnet av torget när dörrarna öppnades för allmänheten.

Meny firar sin första födelsedag, men trots det så är den inte riktigt så ung som den verkar, Meny dök upp i Nerikes Allehanda första gången under perioden 1997-2004 och den stora skillnaden idag mot den tidigare generationen är att är att den då bara fanns i pappersform istället för som nu när Meny huserar på nätet.
Meny återuppstod 2007 och de hade sin invigningsfest på Backstage , i samma lokaler som Stället på hörnet av torget.

Joakim Johansson har som mål att utöka platsen för Meny i papperstidningen nästa år och naturligtvis att de ska bli ännu bättre på att bevaka Örebros kultur och nöjesliv.

Det fanns gott om tid att prata med andra som var på Stället vid hörnet av torget innan Frida Hyvönen stod på scen och det var många som gick fram och tillbaka i lokalerna, vilket gjorde att det bliv lite trångt stundtals speciellt ute i baren men det hör till när det är fest av något slag.

Två av besökarna var Kajsa och Malin som passade på att fira Kajsas födelsedag, om än en dag för tidigt så vi passar väl på att gratulera Kajsa nu och här på den riktiga födelsedagen, Kajsa sa att hon tidigare hört Frida Hyvönen och tyckte att det var ett bra sätt att fira födelsedagen då hon tyckte om det hon hörde sist.
Hon hade däremot inte hört nya skivan än. Malin hade läst om Fridas framträdande på facebook och Kajsa tyckte att det var svårt att hitta vad som är på gång i Örebro, -det känns som att Örebro inte har ett så stort kulturliv som det borde ha var en av Malins kommentarer. Malin som studerar på universitet vet en del om vad som händer men inte allt. Kajsa tyckte att enklaste vägen var genom facebook för att få reda på vad som är på gång.

När det började närma sig för Frida Hyvönen att äntra scenen så blev det riktigt trångt vid scenen.
Två som stod och väntade var Linn och Ellen som inte tidigare hade lyssnat på Frida Hyvönen, men som tänkte passa på under Menys födelsedagsfest.

Det stora dragplåstret för kvällen var naturligtvis Frida Hyvönen som redan har hunnit med att släppa flera skivor sedan 2005, senaste skivan Silence Is Wild släpptes så sent som 29 oktober i år och på den skivan har Frida tagit hjälp av fler musiker. Frida Hyvönen har även sällskap på scenen av trummisen Tammy Karlsson och blandningen mellan piano och trummor fungerar utmärkt, blir riktigt mäktigt ibland.

Frida Hyvönens musik är lätt att lyssna på och det är enkelt att fastna i musiken och rytmen så att man glömmer bort att lyssna på texterna som hon skrivit själv, texterna är bra de också och det finns många man kan känna igen sig i.
Publiken i Örebro fick höra flera nya låtar från senaste plattan och alla blev väl mottagna, Birds, Pony, Why do you love me so much var några av de låtar vi bjöds på från senaste skivan men vi fick även några äldre så som Drive my friend och jag tror att hela publiken tyckte att spelningen var över alldeles för snabbt.

Det enda som inte var så roligt under kvällen var att Frida Hyvönen inte körde något extranummer trots att publiken förtjänade det, de stod länge och applåderade och stampade i golvet för att locka ut Frida på scen i gen men det arbetet var tyvärr förgäves.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar