×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-11-24  

Örebro måste kunna bättre
Under måndagen höll Jonas Karlsson (S) en pressträff i Rådhuset i Örebro.
Anledningen till pressträffen var den stundande lågkonjunkturen och de frågor som Socialdemokraterna tycker har gått i stå sedan skiftet vid förra valet.

I informationen som delades ut finn nio olika frågor som det inte har fattats beslut i än, trots att de har funnits länge och att de har varit efterfrågade av näringslivet.
Planerna på ett truckstop och på en kombiterminal är två av punkterna i Socialdemokraternas förslag.

Bakgrunden till att Socialdemokraterna lägger fram sitt förslag är att de tycker att allt för många av de viktiga frågorna när det gäller Örebros framtid står still.
De efterlyser fler diskussioner över partigränserna för att hitta lösningar och de är villiga att kompromissa.
Jonas Karlsson säger att det är dags att gräva ner stridsyxan och att det här är ett erbjudande om att hitta tillbaka till en tradition som fanns tidigare, att arbeta tillsammans.

Det känns som att det här förslaget från socialdemokraterna är väl genomtänkt och de lägger inte allt krut på att säga vad majoriteten har gjort för fel utan de vill hitta lösningar på de låsningar som finns mellan de olika partierna i Örebro.
En av de punkter som finns med är just planen på ett truckstop som skulle innebära att mycket av den tunga trafiken skulle minska inne i Örebro. Truckstop projektet var framarbetat redan innan valet men det har ännu inte tagits beslut i frågan och Socialdemokraterna vill från sin sida arbeta för att det blir verklighet.

Även planer att bygga en kombiterminal var på gång men har inte kommit något framåt i arbetet efter vad Jonas Karlsson vet. Kombiterminalen skulle kunna ge Örebro en fördel som logistikstad. Socialdemokraterna vill att den parlamentariska styrgruppen för översiktsplanen borde få i uppgift att hitta en lösning.
Socialdemokraterna har listat de punkter där de tycker att det är viktigt med breda beslut och Jonas Karlsson avslutar med att säga att det är majoriteten som sitter på möjligheten.

Ska bli intressant att se om det blir någon förändring i hur majoritet och opposition arbetar efter att Socialdemokraterna så tydligt har visat sitt intresse för en dialog.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar