×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-11-18  

Socialdemokraterna vill skapa en jobbkommission.
Socialdemokraterna i Örebro län vill skapa en bred opolitisk jobbkommission för att hantera den ekonomiska krisen och investera länet ur jobbkrisen.
Det framgår av ett pressmeddelandet Socialdemokraterna skickade ut under förmiddagen.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Jonas Karlsson (S) Arkivbild
Örebro län befinner sig precis som resten av Sverige mitt uppe i en jobbkris.
Hittills i år har nästan 2000 personer varslats om uppsägning. Vi vill samla en jobbkommission i vårt län. Vi vill bjuda in representanter för näringsliv och fackföreningsrörelse, representanter för regional och lokala organisationer och representanter för båda blocken i politiken. Nu måste vi jobba tillsammans för vårt läns bästa.

Fordonsindustrin och underleverantörerna till fordonsindustrin var först ut och konsekvenserna i Hallsberg och Lindesberg är redan stora.
Investeringsstödet till byggande av hyresrätter avskaffats, det är betydligt svårare att låna pengar till att bygga och köpa bostad. Vi riskerar ett tvärstopp i bostadsproduktionen.

I vårt län har skatteprognoserna för kommuner och landsting skrivit ned med närmare 300 miljoner på kort tid. Det betyder en kraftig inbromsning i den offentliga sektorn. En första åtgärd brukar vara att snabbt skära ner på investeringar men på sikt riskerar också arbetstillfällena i offentlig sektor att bli färre, fortsätter Jonas Karlsson.

Vi Socialdemokrater i Örebro län vill därför ta initiativ till att snabbt bilda en jobbkommission i vårt län. Att sätta samman en grupp människor som tillsammans kan jobba för att lindra effekterna av krisen, att göra lågkonjunkturen mindre djup och att ställa krav på staten att ta ett ansvar för konsekvenserna i vårt län. Vi måste investera Sverige och vårt län ur krisen - och vi måste alla bidra.
Vi vill samla en jobbkommission i vårt län.

Som ordförande för Socialdemokraterna i vårt län har jag för avsikt att bjuder in till en sådan bred och opolitisk gruppering för att hantera krisen, avlutar Jonas Karlsson.

Vi vill bjuda in representanter för näringsliv och fackföreningsrörelse, representanter för regional och lokala organisationer och representanter för båda blocken i politiken.
Till oss måste vi knyta alla de som kan bidra. Jag hoppas att det finns en stor uppslutning till att vara med i en sådan jobbkommission och att många i vårt län är bredd att, nu när behoven är som störst, jobba tillsammans för vårt läns bästa.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar