×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-11-15  

Invigning av Köpmangatan

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under fredag eftermiddag invigde Fredrik Persson (MP) den färdiga delen av Köpmangatan mellan Stortorget och slottet. Trots det regniga vädret var det en del som var och tittade när Fredrik Persson från miljöpartiet invigde den senaste nya delen av Köpmangatan.

Fredrik Persson höll ett kortare tal vid invigningen och inledde talet med att hälsa välkomna till Örebros finaste gata, det pågår ett arbete inom Stadsbyggnadskontoret i Örebro att ge stadens torg och gator ett lyft.
Torgen är ju stadens finrum och det är viktigt att Örebroarna kan känna sig stolta över sina torg och gator i Örebro.

Köpmangatan mellan Stortorget och slottet har inga trottoarer längre utan tanken är att det ska kunna finnas uteserveringar och att trafiken ska vara mer inriktad på de gåendes villkor.

Fredrik Persson avslutade sitt tal med att tacka alla som har arbetat med ombyggnationen för alla de stora insatser och det gäller både de som har gjort själva ombyggnaden och de som arbetat med ärendet på Stadsbyggnadskontoret.

På plats under invigningen var även City Örebros VD Stina Storm som tycker att Köpmangatan blev jättefin och att den nu klara etappen har gått från en bakgata som ingen ser till en framsida.
Ombyggnationen medför även att de handlare som ligger efter den delen av Köpmangatan kan vara delaktiga när det är Marknadsafton och att de får rum med ordentliga uteserveringar.

Stina Storm tyckte även att de lärt sig nyttiga läxor inför kommande arbete med Köpmangatan och en av de viktigaste var att det måste ut med information till handlarna i god tid och att de försöker lösa problem som uppstår så fort de kan, naturligtvis kan man inte göra så här stora arbeten utan att det uppstår problem, men det är viktigt att lösa dem så snabbt det går.

Den sista etappen av Köpmangatan ska byggas om våren 2009 då kommer även första etappen på ombyggnationen på Stortorget att börja hela Stortorget beräknas vara klart till 2010.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar