×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-10-31  

Tio meter egna förslag.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under torsdagen visade Socialdemokraterna i Örebro upp ett svar på att de kritiserats för att inte komma med egna förslag när det gäller politiken i Örebro, svaret bestod av en tio meter lång lista med Socialdemokraternas olika motioner som lämnats in till kommunfullmäktige.

De som presenterade listan var Lena Baastad och Jonas Karlsson.
Lena Baastad kommenterade listan med att de ofta fått höra att de enbart gnäller och inte kommer med egna förslag, men hon trodde inte att listan skulle bli så lång som den blev, de flesta av motionerna som Socialdemokraterna har skrivit till kommunfullmäktige har inte blivit besvarade och inte ens kommit upp till diskussion vilket Lena Baastad tyckte var synd.

Jonas Karlsson tyckte att det var en bra tid nu när vi är halvvägs sedan sista valet med att visa hur många förslag som faktiskt kommit från Socialdemokraterna och Socialdemokraterna kommer att använda sig av sin lista i framtiden då det finns rum på slutet för fler förslag och där hoppas de att Örebroare kommer att lämna egna förslag.

Socialdemokraterna har fått ideer till sina förslag genom möten med Örebroare och arbetet med olika rådslag som de håller på med, tanken är att fortsätta och få fler ideer som de vill genomföra.

Jonas Karlsson är noga med att påpeka att alla de förslag de kommit med är finansierade i Socialdemokraternas budget och på så sätt är de möjliga att genomföra.

På frågan om de kunde säga något som var viktigast på listans så kunde de inte välja ut endast ett förslag men att handelsstaden är viktig tyckte båda två, att opposition och Koalition för Örebro tycker olika är lite svårt att undgå att märka, speciellt om man lyssnar eller tittar på kommunfullmäktige och det märks tydligt i de olika förslag som finns på Socialdemokraternas lista som rör de flesta områden i samhället, så som äldrevård, skola och miljö.

Det var inte så många som stannade till utanför rådhuset i Örebro när de presenterade sin lista, men många kommer säkert att få möjlighet att titta på den eftersom den ska följa Socialdemokraterna när de är ute. En nackdel är att den är lite otymplig så den kommer säkert inte att vara med överallt, men att de kommer att få fler förslag att sätta på listan är mycket troligt.

Tanken att på ett så konkret sätt visa att Socialdemokraterna arbetar även i opposition är svårt att hitta som att göra en lång lista på alla de förslag de haft under två år, ska bli intressant att se om Koalition Örebro svarar med en egen lista på allt de utfört under de två första åren vid makten i Örebro.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar