×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-10-22  

Städardag i Baronbackarna

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under tisdagen var årskurs 6 på Mikaelskolan ute och hjälpte ÖBO att städa gårdarna i Baronbackarna.
Nu när de flesta löv ligger på marken var det dags för städardag för årskurs sex på Mikaelskolan, under hela dagen var elever och lärare ute i området och hjälpa ÖBO produktion att kratta löv och plocka skräp.

Dagen började med mulet väder men som tur var så slutade det regna relativt snart och det blev lite torrare ute, men solen valde att inte visa sig under dagen som det städades.

Det är andra gången som elever är ute och arbetar i området, första gången var i våras och det fungerade så bra att ÖBO planerar att fortsätta, tanken är att eleverna ska få prova på arbetet som är i området och förra gången elever var ute så var det vår städning med att rensa ogräs och plocka skräp, vissa elever blev då förvånade över hur mycket skräp det fanns i området och att det var så mycket fimpar kastade speciellt vid vissa portar, vi hoppas att det har blivit bättre på den punkten till den här städningsomgången.

Elever och lärare tycker att det är roligt att komma ut och få göra något annat än att vara i klassrummet och arbeta, även om alla naturligtvis inte tycker att det är så roligt att kratta löv.
Ingela Elven från ÖBO produktion tycker att eleverna arbetar på väldigt bra och det verkar som att det går bättre att kratta löv än att rensa ogräs, hon säger även att det blir många lövhögar för ÖBO att städa bort dagen efter men det är roligt att se att eleverna har roligt. Det här är ju deras dag och den ska vara kul och inte enbart arbete, dagen kommer att avslutas med att ÖBO bjuder på fika.

Vi hade en liten pratstund med den nya träslöjdsläraren på Mikaleskolan och han tyckte att städardagen var en utmärkt ide, han håller nämligen på att visa elever att det behövs människor som arbetar med andra saker än datorer för att samhället ska fungera, som det är nu så tror många att det räcker med att kunna använda en dator, men det behövs många som kan andra saker också och det här är ett bra exempel att visa upp.

Även om det kan låta lite tråkigt att vara ute och kratta löv en hel dag så var det några av eleverna som passade på att ordna en tävling, det var killar mot tjejer i att få ihop den högsta lövhögen och killarna vann eftersom tjejerna hoppade i sin hög på slutet. Tjejernas lag bestod av Mikaela, Agnes och Emina killarnas lag bestod av Jonatan, Anton och Joel och det var stora lövhögar de fick ihop under sin tävlan. I hela området ligger det nu stora högar med löv som väntar på att hämtas upp under morgondagen av ÖBO så att området kommer att se helt nystädat ut. En positiv sak med dagens städning var att det inte fanns lika mycket skräp kastat i området nu som i våras då det städades av elever, vi hoppas att det fortsätter så även i framtiden.

Alla elever som är med och städar under dagen tjänar 100 kronor till respektive klasskassa och tanken från ÖBO är att det ska bli en tradition även i Baronbackarna med en städardag för årskurs 6 precis som det finns i andra områden i Örebro.
De elever som tyckte att arbetet med att kratta löv var tråkigt tyckte ändå att det var bra att tjäna ihop pengar till klasskassan och de arbetade på ändå, vilket är bra gjort. Jag kan hålla med om att kratta löv inte är så roligt jämt men en fördel är att resultatet syns och jag hoppas att många boende kommer att reagera i eftermiddag på att det är fint och välstädat, nu får vi hoppas på att de boende fortsätter att hålla det fint också.


Tillbaka

Kommentarer:

2008-10-28 12:48:39   Av: Per Green

En kanoninsats av Alla. Tack!

Lämna en kommentar