×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-10-02  

Jobbmässa på Conventum

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Precis som vid tidigare jobbmässor kom ett stort antal besökare.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Matilda passade på att söka flera olika jobb medans hon
besökte mässan.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Tony letade främst efter försäljningsjobb och att att mässan
var bra och gav nya ideer.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under en period var det så många besökare på plats att
det kändes lite trångt trots storleken på Conventum Arena.

Den 1 oktober var det dags för jobbmässa på Conventum arena, där samlades många olika arbetsgivare för att visa upp sina företag och för att locka människor att söka arbeten hos dem.
Vid vissa montrar var det full fart under dagen och det verkade vara många som var nyfikna på de bemanningsföretag som var på plats. Mässan är just tänkt som en mötesplats mellan företag och arbetssökande, där båda parter kan få en direkt kontakt och kan underlätta framtida kontakter.

Mässan hålls för 6 året i år och har på så sätt visat att det är en bra och fungerande ide, under årets mässa kommer det att finnas ungefär 100 företag på plats och frågan just nu är om den kommer att bli lika välbesökt som tidigare år, förra året låg besöksantalet på drygt 5500 besökare och efter vad vi såg så kommer säkert besöksantalet upp i det i år med.

Ett företag som var på plats på mässan var Tunstall Trygghetscentralen som har specialiserat sig på trygghetslarm och då speciellt för äldre och funktionshindrade.
Tunstall Trygghetscentralen var på jobbmässan för att rekrytera undersköterskor för bemanning av deras larmtjänst och en av de viktigaste egenskaperna för de sökande är att vara stresstålig och ha empati, en bra merit är om man tidigare har arbetat inom hemtjänsten.
När vi var där hade de redan fått in många ansökningar och tyckte att dagen varit väl använd. De var med på jobbmässan för tredje året och Conventum arena var en bra lokal att vara i då det inte blev för trångt trots att det var många besökare där.

Det som är bra med en jobbmässa är att det blir ett varierat utbud av arbetsgivare, allt från sjuksköterskor till liftvärd i Storstenshöjden. Det var även många företag från Norge representerade på mässan och de verkade mer på hugget än de Svenska företagen efter vad vi märkte.

En av besökarna under dagen var Matilda som hade passat på att söka en mängd olika arbeten under dagen på mässan, bland annat som montör, receptionist och en hel del annat
Matilda tyckte även hon att Conventum arena var en bra lokal eftersom det får rum många människor i den utan att det blir trångt och även om det var trångt vid vissa montrar så gick det ändå att ta sig fram relativt lätt.

Just att det var enkelt att ta sig fram verkade uppskattat, de besökare vi pratade med kommenterade just det och att det var ett så stort utbud på plats.
Det var trevligt att träffa på en av politikerna från Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden, Anders Hagström (KD) som var och kollade läget på Conventum arena under dagen, han tyckte att den lokalen fungerade bra och att det blev mycket bättre utrymme än tidigare år, att mässan har återkommit under sex år visar också på att det är en bra ide.

Vi talade också med Tony som var en av besökarna.
Tony var mest ute efter försäljningsjobb eftersom han tidigare har arbetat som säljare, det han tyckte var mest intressant av utbudet var de olika bemanningsföretagen eftersom de kan ge en väg in på ett företag. Tony sa att han tyckte att mässan var bra och att det gick att få nya ideer även om han själv vet vad han vill ha för typ av arbete.

Tanken bakom mässan är säkert också att visa på andra möjligheter för de som är arbetssökande, ofta kan det säkert bli så att man gärna vill fortsätta med samma typ av arbete som man har haft tidigare eller som man har utbildning för, men det finns mycket mer och enbart i våra olika kommuner i området så finns det ett stort utbud av arbetsuppgifter, vilket man oftast inte tänker på.

De företag som var representerade fick efter avslutad dag med sig många ansökningar hem och förhoppningsvis har de lättare att hitta rätt person när de har haft möjlighet att träffa personen i förväg och slipper utgå från enbart papper som är inskickade.
Förhoppningen är ju också naturligtvis att en del av de som besökte mässan får ett nytt arbete.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar