×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-09-25  

Internationella språkdagen 2008.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Torsdagen 25 september firas den internationella språkdagen i flera olika länder och i flera städer i Sverige, det stora firandet är på Kulturhuset i Stockholm.
I Örebro firades dagen på Stadsbiblioteket och firandet anordnades av Europa direkt, med på biblioteket var även Örebro kommun och ABF.

Europa direkt hade information om EU på flera olika språk även om de satsat mest på Svenska och engelska medan Örebro kommuns representant hade information på flera olika språk.
ABF var på plats och informerade om sina olika språkkurser, även om de flesta kurser redan startat för hösten så fanns det några kvar, det populäraste språket hos ABF är spanska.

ABF hade även en föreläsning med Lars Forsman som är lärare i Esperanto hos ABF Lars Forsman är även ordförande i Svenska Esperantoinstitutet. Esperanto konstruerades av Ludvig Lazar Zamenhof som ett sätt att underlätta kommunikation mellan människor från olika länder och esperanto är inte tänkt att vara huvudspråk utan ett sätt att underlätta kommunikation och undvika missförstånd på grund av olika språk.

Tanken med språkdagen som infördes av Europarådet 2003 är att få allmänheten att se hur viktigt det är med språkkunskaper.
Vi pratade lite med Carinne Lancereau som arbetar inom Örebro kommun och hon tycker att det är viktigt att så många som möjligt försöker lära sig fler språk än svenska och engelska.
Det är även viktigt att uppmuntra de som går i skolan att lära sig språk, så som utvecklingen ser ut i världen nu så underlättar det att kunna fler språk då många flyttar utanför Sverige för att arbeta och att gränserna inte är lika tydliga längre, likaså får Sverige fler och fler olika språk inom våra gränser och språket är viktigt.

Tanken är att uppmuntra fler att lära sig nya språk och man är aldrig för gammal för att lära.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar