×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-09-25  

Unga entreprenörer.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under torsdagen var det full fart i centrala Örebro elever från Virginska skolan var ute och övade sitt entreprenörskap. Vi träffade Sebastian, Simon, Jennifer, Jesper, Angelika och Johanna på Olof Palmes torg där de stod och sålde kramar. Sebastian och Simon var egentligen inte med i gruppen men hjälpte till med försäljningen för att det var roligt.
Det var Jennifers ide att sälja kramar för att det verkade enkelt och vi tycker att det var en kul ide som inte kräver allt för stora investeringskostnader.
Ungdomarna hade roligt där de stod och de lyckades sälja en hel del kramar vad det verkade som om inte annat så var det ett trevlig inslag på torget.

På de andra torgen inne i centrala Örebro fanns det fler elever som sålde olika saker, på Stortorget stod bland annat Linnea, Evelina, Jenny och Amanda sålde ölkorv och hembakade bullar.
Tanken på att sälja hembakat bröd var för att det inte krävs så stor insats för att ordna det, varken i pengar eller arbetskraft. Ölkorven hade de fått genom kontakter och det var många som stannade till hos tjejerna och många handlade också. Linnea tyckte att det var roligt att stå på torget under torsdagen speciellt som de hade väldig tur med vädret, solen sken och det blev riktigt varmt på Stortorget.

Att elever är ute och lär sig om entreprenörskap är bra för framtiden, men nu kan det kännas som att det blir lite väl mycket konkurrens mellan de olika grupperna när de enbart fick stå på de centrala torgen i staden, men de flesta verkade tycka att det var roligt och det förgyller stadsbilden med lite mer liv och rörelse.


Tillbaka

Kommentarer:

2008-11-06 13:52:28   Av: jesper

va snygg han e som har vitt T- shirt och kramar tjejen:)

Lämna en kommentar