×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-09-21  

Riksdagsledamöter från Alliansen på besök i Örebro.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Lördagen den 20 september var det riksdagsledamöter från Alliansen på besök på Våghustorget i Örebro.

På Våghustorget var det full fart när vi kom dit och förutom de riksdagsledamöter som var på besök var det även lokala politiker som passade på att prata med Örebroare under den timme som de höll på. Det var trevlig stämning och alla verkade vara på bra humör och verkade uppskatta mötet med Örebroare.

Richard Vappelin som är politisk sekreterare för Moderaterna var på plats på Våghustorget och enligt honom så var det många som ville prata om den tänkta ombyggnationen av Örebros torg, de som kommit fram och velat prata har varit nyfikna på hur de tänker när de ska skapa om torgen och Richard Vappelin säger att de vill ha olika rum som är till för att användas.

Johan Pehrsson är Riksdagsledamot för Folkpartiet och är just nu ute på turne tillsammans med representanter från Alliansen för att möta invånare i bland annat Örebro. Johan Pehrsson var på bra humör och verkade trivas på Våghustorget under eftermiddagen i Örebro. Han hade under dagen fått prata med en del pensionärer som ville diskutera varför regeringen sänkt skatten för de som arbetar men inte för pensionärerna och Johan Pehrsson har fått förklara varför de sänkt skatter för de som arbetar men ej för andra.

Johan Pehrsson hade även blivit uppvaktad av några som vill att det ska göras mer för att handikappanpassa samhället och Johan Pehrsson håller med om att det behövs, men att se över den lag som finns är komplicerat och kommer att ta tid. Att det nu inte är ett tvång för handlare eller restaurangägare att handikappanpassa sina lokaler vid ombyggnad är ett problem så som det ser ut idag och för att komma åt det behövs de regler som finns i dag en översyn men det kommer att ta tid att lösa den frågan.

På frågan vad Johan Pehrsson ser som allians regeringens största utmaning nu när de har haft makten halvtid svarar han att den ekonomiska krisen som är på väg nationellt kommer att få stor betydelse under de år som är kvar till nästa val och att han är tacksam över de överskott som Sverige har.
Han liknar det vid en segelbåt, att det spelar ingen roll hur bra segelbåt man har om stormen är kraftig så kan den ändå gå under om man inte sköter om den och revar seglen vid behov. Johan Pehrsson tror även att den finansiella krisen orsakad av amerikanska banker kan hålla i sig och att det kommer att bli den viktigaste och svåraste frågan framöver att ta Sverige igenom den på bästa sätt.

Johan Pehrsson tycker också att Alliansen hittills har lyckats med en del av det de sa i valet och att det är viktigt att de började sin mandatperiod med att infria en del av de löften de gav under valet och inte enbart sådant som är lätt att göra. Det är enkelt att inleda ett regimskifte med att införa reformer som kommer att bli omtyckta av de flesta men Johan Pehrsson tycker att Alliansregeringen har lyckats med sina föresatser att skaffa fram nya arbeten och att de ska fortsätta på den inslagna vägen då den fungerar vilket syns i statistiken.
De har enbart påbörjat sitt arbete och kommer att fortsätta på den inslagna linjen för att främja arbete framför bidrag. Det finns även många viktiga frågor inom den sociala politiken som är viktiga och den ska de sätta lite mer i fokus nu under det kommande året.

Det var en trevlig stund med politiker på Våghustorget och en del Örebroare kom förbi och fick prata politik eller bara passa på att fika och ta det lugnt i värmen på Våghustorget.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar