×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-09-11  

Minnesstund för Anna Lindh på Våghustorget

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Lena Baastad, vice ordförande i Socialdemokraterna i Örebro.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Thomas Östros, socialdemokraternas ekonomiska talesman.

Mitt under lunchen på femårsdagen efter att Anna Lindh avled höll Socialdemokraterna i Örebro en minnesstund för Anna Lindh på Våghustorget i Örebro.
Det samlades en rätt stor publik för att lyssna till Thomas Östros som var inbjuden att tala under minneshögtiden på Våghustorget.

Lena Baastad, vice ordförande i Socialdemokraterna i Örebro, inledde minnesstunden med ett tal över Anna Lindh och tyngdpunkten i hennes tal låg vid att det är viktigt att minnas även sådant som gör ont.

Lena Baastad berättade om hur Anna Lindh var en förebild för många, som kvinna,vän och som politiker.
Mordet på Anna Lindh var en attack på demokratin och Socialdemokraterna i Örebro vill uppföra en talarstol på Våghustorget till minne av Anna Lindh och tanken är att talarstolen även ska användas och inte enbart vara en symbol för demokrati.

Lena Baastad lämnade över ordet till Thomas Östros som inledde sitt tal med att säga att det är högtidligt och svårt att samlas för att hedra minnet av Anna Lindh eftersom hon känns så levande fortfarande, han fotsatte med att tala om Anna Lindh som en som byggde nätverk långt innan det var populärt att göra det han sa också att han dagen innan Anna Lindh mördades var i Örebro på förmiddagen och senare i Lindesberg och det var där han fick meddelandet om att hon blivit knivhuggen och de rapporter som följde visade endast att det blev värre.

Thomas Östros fortsatte talet med att beskriva Anna Lindhs väg i politiken, från SSU, där hon var ordförande, och där Thomas Östros lärde känna henne.
Anna Lindh var även kulturminister och hon trodde på att människor kan växa med med kulturen som kraft, hon var även miljöminister och entusiastisk i miljöfrågor.
Thomas Östros arbetade tillsammans med Anna Lindh när hon var miljöminister och hjälpte till att ta fram handlingsplaner, utrikesfrågor fullbordade hennes resa inom politiken där drev hon miljöfrågor och värnade om jämlikhet och rättvis fördelning.

Han talade också om privatpersonen Anna Lindh, som höll kontakten med vänner och medarbetare genom SMS och de skratt de fick tillsammans när de pratade om hur tokigt det kan bli ibland när man kombinerar att ha små barn och samtidigt arbeta med topp politik.
Thomas Östros avslutade sitt minnestal med att säga att han är tacksam för att han fick känna Anna Lindh.

Minnesstunden avslutades med en tyst minut på Våghustorget där Lena Baastad uppmanade åhörarna att tänka på Anna Lindh.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar