×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-08-14  

Uppvisning av flextrafiken

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
De nya småbussarna som ingår i Flextrafiken.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
En enkel ramp går att fälla ut för att underlätta för
rullstolsbundna och andra som har svårt att ta sig upp
för trappor.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Lätt lutning och ingen trotoarkant är kanske inte det
mest optimala när en rullstol ska köras in i bussen,
men det går bra ändå och vid lite mer normala förhållanden
kommer rampen luta betydligt mindre.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Bekväma säten och lätt att röra sig.

Idag så informerades det om den nya flextrafiken på Stortorget i Örebro. De som kom för att titta på den nya bussen fick även träffa representanter från Örebro kommun och de chaufförer som kommer att köra bussen efter invigningen den 18 augusti.

Enligt Lars Lundholm som är projektledare för flextrafiken så kommer det att bli många nyheter och den största utmaningen kommer säkert bli att lära brukarna hur trafiken fungerar, i stället för att som linje 91 ha fasta hållplatser och en turlista så måste flexbussen bokas, det fungerar inte genom att bara stå vid en av deras flexpunkter som de kallar hållplatserna.
En stor nyhet till är att de kommer att få bekräftat vilken tid bussen kommer via telefon så det gäller att inte gå ut för tidigt till flexpunkten.
Lars Lundholm berättade att det är planerat för två bussar nu under försöksperioden och risken är att det blir populärt och hög belastning, men deras första avstämningsmöte är redan efter en vecka så att de ska hinna förutse vad som kan bli problem tidigt och hinna med att minska möjliga problem.

Förhoppningen är att allt ska gå bra och att Örebro kommun kommer att utöka flextrafiken till fler delar av staden som nu inte har alternativ till färdtjänst.
I inledningsförsöket så kommer flexlinjen trafikera Solhaga, Västhaga, Rosta, centrum och Universitetssjukhuset alltså samma områden som linje 91 trafikerade tidigare och det är även en av anledningarna till att de får vara de som provar den nya busstrafiken.

Flexlinjer finns redan i andra städer och är väl utprovat där, av den anledningen så borde det fungera bra men man kan aldrig vara säker.
De som var och tittade på busen på Stortorget var positiva till den och tanken på flextrafik även om de också förutsätter att det kommer ta tid att vänja sig vid det nya systemet.

flextrafiken gäller för de över 65år eller för den som har tillstånd för färdtjänst eller sjukresor.
Tanken är att ingen inom flextrafikens område ska behöva gå mer än 150 meter till närmsta flexpunkt, men för de som bor utanför upptagningsområdet kan det naturligtvis bli längre sträckor.
Bussarna rullar i inledningsskedet mellan 9.00 - 17.00 måndag - fredag.

Missade du att titta på bussen och pratade med de ansvariga idag så har du chansen i morgon också, men då vid USÖ.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar