×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-06-19  

Sossar organiserar sig mot storebrorssamhället.
Pressmeddelande 2008-06-19 från Socialdemokraterna i Örebro
Nu startar ett socialdemokratiskt nätverk mot utvecklingen mot ett storebrorssamhälle. Webbsidan www.sossarmotstorebror.se kommer att vara ett nätverk och en mötesplats för Socialdemokrater som arbetar mot inskränkningarna i integriteten.

Initiativet kommer från Eva-Lena Jansson och Björn Sundin (båda från Örebro) men bara efter några timmar hade exempelvis SSU:s ordförande Jytte Guteland och en annan Örebro-bekanting, IT-debattören Lars Ilshammar anslutit sig till initiativet, liksom bloggaren Erik Laakso och många andra.

- Vi vill visa att vi är många Socialdemokrater som jobbar hårt mot inskränkningar i den personliga integriteten och utvecklingen i riktning mot ett storebrorssamhälle. De beslut som tas nu får återverkningar under lång tid - i framtiden kommer barn och barnbarn att fråga om hur vi agerade. Vi kan inte se oss själva i spegeln om vi inte agerar tydligt och ihärdigt i de här frågorna, säger Eva-Lena Jansson, riksdagsledamot (S) från Örebro län.

- Det är dags att starta en folkrörelse mot hoten mot integriteten och vi Socialdemokrater måste bli mer närvarande i debatten - många andra i denna debatt är nyliberaler med extrema högeråsikter i andra frågor. Vi vill gärna se detta som en utmaning till de som är aktiva i de borgerliga partierna: bara för att de pratar om "frihet" innebär det inte att de för en frihetlig politik. Den allvarligaste inskränkningen i den personliga integriteten har nu genomförts av en borgerlig majoritet i riksdagen och om de som säger sig värna integriteten menar allvar bör de stå upp mot sina partiledningar, kanske borde de registrera adressen borgaremotstorebror.se - den är fortfarande ledig, säger Björn Sundin.

- Det är viktigt att ständigt diskutera var gränsen ska gå för statens möjligheter att övervaka medborgarnas privatliv, behandlingen av FRA-lagen visar att det är viktigare än någonsin. Det vore bra om de hundratusentals människor som engagerat sig mot lagförslaget nu fortsätter kampen så att denna debatt inte glöms bort, säger Eva-Lena Jansson.

- Det finns många svåra avvägningar som måste göras mellan behovet av insatser mot grov brottslighet och våra grundläggande medborgerliga rättigheter. Det pinsamma är att så många förtroendevalda politiker inte verkar tycka att de grundläggande principerna är viktiga, säger Björn Sundin.

Hemsidan kommer att fungera som ett nätverk och en mötesplats för Socialdemokrater som arbetar mot inskränkningarna i integriteten.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar