×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-06-07  

Baronbackarnas Dag 2008.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Fredagen den 30 maj var det dags för årets upplaga av Baronbackarnas dag som i år kallades för Baronen ä scen.
En annan nyhet var att det var Borådet i Baronbackarna som stod bakom dagen.
Tidigare har det varit Områdesgruppen och Baronbackarnas ekonomisk förening som arrangerat dagen.

Även om Baronbackarnas dag är tradition så var det en hel del som inte var som vanligt men det hoppas jag att besökarna inte märkte så mycket av, men det kommer märkas genom att vi inte kan skriva en vanlig artikel om dagen eftersom vi hade alldeles för fullt upp för att hinna med det vi normalt gör under en Baronbackarnas dag.

Vi vill inleda med att skicka ett stort tack till alla lärare och elever på Mikaelskolan som deltog under första delen av dagen, både de som hade med sig bord och sålde olika saker eller som visade upp arbete de gjort under läsåret och de som var på scenen och underhöll med allt från musik till dockteater.

Det var också roligt att Mikaelivårdcentral var med och hade en tipspromenad, även om värmen gjorde att det tyvärr inte var så många som gick promenaden runt innerområdet i Baronbackarna.

En nyhet för i år var att det fanns representanter från de flesta olika partierna på plats i centrum.
Vänsterpartiet passade på att visa resultatet av sina frågor som de gick runt och knackade dörr i området för ett litet tag sen.

De övriga partierna som deltog passade på att prata med boende och bara vara med under dagen, och de flesta av politikerna vi talade med verkade vara nöjda med att ha det så.

Vi vill skicka ett extra stort tack till Kenneth Henriksson och Kenneths fastighetsservice som byggde scenen åt oss.
Utan allt det jobb Kenneths fastighetsservice lade ned på att skapa ett scengolv hade vi helt enkelt inte haft en scen efter att det golv vi trodde att vi hade gick upp i rök ett par dagar före Baronbackarnas Dag.

Vi vill även skicka ett tack till alla de inne på Skådespelet som fixat ett flertal aktiviteter i huset under dagen speciellt till Solveig Magnusson som ordnade en hel del och höll i många av de olika trådarna inne på Skådespelet.

Vi vill även rikta ett stort tack till Mikaels församling som förutom att medverka lånade ut bord när det fattades några under dagen.

Efter vad jag kommer ihåg så blev dagen lyckad fast det var så varmt att många inte klarade av att vara i centrum så länge, så tyvärr var det lite tomt med publik till banden som spelade och de hade allihop förtjänat mycket större publik än vad de hade.

Naturligtvis vill vi även skicka ett stort tack till de band och artister som underhöll oss i Baronbackarnas centrum under eftermiddagen och kvällen. Enemy of my Enemy verkade känna sig lite malplacerade på scenen så tyckte vi att de fungerade väldigt bra i den musikaliska blandningen, sen att vi gjorde lite tvärt om mot normalt och lugnade ner tempot efterhand så fungerade det bra att ha hårdrocken i början av kvällen.

Vi uppskattade också att ha Pinchusion på scen då det är ett av Örebros bästa tjej rockband och våra tidigare erfarenheter av bandet är att de är väldigt bra, vilket de även var under Baronbackarnas dag.

Ett band som drog en rätt stor publik var Little Dennis & the Bobcats vilket är helt förståeligt eftersom rockabilly lockar och det var många som hade svårt att stå still under deras framträdande.

Jag tror att Stellar också fick några nya beundrare och deras musik passade utmärkt efter Little Dennis & the Bobcats. Sist ut på kvällen var Unfailed Dreams som spelar lite mer punk inspirerad musik och de fick ägna en lång stund efter spelningen att skriva autografer.

Naturligtvis vill vi även skicka ett stort tack och lycka till de elever från Mikaelskolan som inledde kvällen på scenen, hoppas att ni fortsätter spela så att ni kan vara med under fler år av Baronbackarnas dag.

Tillbaka

Kommentarer:

2008-06-11 18:46:51   Av:

30juni !!!???

2008-06-11 23:08:15   Av: Johan

uff 30 maj ska det givetvis vara *S*
Tack för påpekandet har korrigerat texten

Lämna en kommentar