×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-04-09  

Nej till upphandling av boenden för funktionshindrade
Pressmeddelande från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Örebro, 2008-04-09

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inte att driften av de två nya gruppboendena för funktionshindrade ska drivas i privat form. Därför röstade de nej när frågan avgjordes på dagens sammanträde med Programnämnd Social välfärd.

- Vi är kritiska till att frågan om driftsform för de två boendena inte har utretts överhuvudtaget. Här har vi två boenden som säkert skulle kunna drivas i en annan form, exempelvis som ett personalkooperativ eller annan form inom socialt företagande utan vinstintresse, men för högermajoriteten har det enda alternativet varit privat drift, säger Carina Dahl, oppositionsråd (S).

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet menar att volymerna på personal och budget är lämpliga för att titta på andra driftsformer än entreprenad. Genom att nu låta driften av boendena upphandlas i konkurrens knyts driften till privata bolag i en lång framtid, menar de.

- Korta entreprenörsavtal är inte gynnsamma för de boende.
Ägare och chefer riskerar att bytas ut ofta. Vi vet dessutom att utvecklingsarbetet i verksamheterna ofta stannar upp när en entreprenör ska bytas ut, vilket gör att boende kan hamna i kläm. Samtidigt kan allt för långa avtal leda till kvalitetsminskningar för den övriga kommunala verksamheten.
Jag vill inte privatisera och föra in vinstintressen i vår gemensamma välfärd, avslutar Murad Artin, oppositionsråd (V).


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar