×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-04-02  

Carina Dahl på Skådespelet i Baronbackarna.
Tisdagen 2 april var Socialdemokraternas oppositionsråd Carina Dahl på besök på Skådespelet i Baronbackarna.
Tanken med besöket var att prata med boende i området om de upplever några sociala orättvisor och diskutera olika lösningar på problem som finns.
Tyvärr det var dålig uppslutning med boende men i gengäld blev det ett litet och informellt samtal runt bordet.
Samtalet rörde sig över stora områden men att gräsplanen i Baronbackarna skulle behöva en uppfräschning kom upp och att det är ett stort fotbollsintresse i den yngre generationen diskuterades.

Det var mycket prat om de yngre i området, kanske för att en av deltagarna på mötet är i tonåren och därför passade Carina Dahl på att fråga hur han ser på området och vad han tycker skulle behöva göras, frågan om att de lite äldre barnen som inte har något att göra kom naturligtvis upp och avsaknad av en naturlig mötesplats diskuterades.
När Lars Wivallius skolan blev dagis så försvann lekparken som tidigare var den naturliga samlingsplatsen för de lite äldre barnen och det har inte kommit någon ny.

Ett stadigt ämne i Baronbackarna är även att det inte finns någon matbutik och att Skådespelet inte är kvar så som tidigare när det var Baronbackarna Ekonomisk Förening, BEF, drev huset. Det blev rätt tydligt under samtalet att det saknas en mötesplats även för de vuxna i området och många drar sig för att gå genom centrum när det har blivit mörkt för att det känns mörkt och trångt.

Mötet varade lite mer än en timme och jag tror att alla som deltog tyckte att det var trevligt, lite synd att det inte var fler boende med men enligt Carina Dahl så har det varit så på de flesta ställen där de har haft den här typen av möten, det verkar vara svårt att få människor att komma på möten och frågan är hur det går att vända den trenden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar