×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-02-12  

Vernissage på Skådespelet i Baronbackarna


Måndagen den 11 februari var det invigning på en utställning med akvareller från Familjecentralen i Baronbackarna.

Teckningarna är ett samarbete mellan Familjecentralen och Kulturskolan, Dragomir Rajkovic är konstnären som har lett målarkursen för både föräldrar och barn på Familjecentralen.

Tisdagar är det nybörjarkurs och på måndagar är det en påbyggnadskurs för de som redan är duktiga på att teckna, i tre år har målarkursen funnits på familjecentralen och det är en hel del barn som har gått den nu.
Målargrupperna är för barn från ålder 6 och upp, nu har de även en påbyggnads grupp och det var enkelt att se vilka teckningar som var från fortsättningsgruppen och vilka som var för nybörjare.

Dragomir Rajkovic kom ursprungligen från Belgrad men har varit länge i Sverige, han är konstnär och samtidigt lärare på Kulturskolan, där han lär barn grunderna i att uttrycka sig med färg och form.

Dragomir Rajkovic uppskattar att arbeta med barn och se vilka som har möjlighet inom konsten, hos några syns det direkt att de har möjlighet att bli verkligt duktiga och då är det bara att hoppas att intresset håller i sig även när de blir äldre.

Jag måste hålla med Dragomir Rajkovic om att vissa teckningar står ut och syns tydligt mot de andra, men alla akvarellerna är bra och duktigt gjorda. Dragomir Rajkovic uppgift är att ge barnen en grund att stå på, som att lära sig skugga och liknande tekniker.

På måndagen var de första besökarna till stor del konstnärerna.
Det var första gången de var på en konstutställning och personalen som arbetade fick berätta vad man gör under en vernissage.
De unga konstnärerna fick även med sig teckningar hem så att de kunde visa vad de gjort för nu är det tänkt att det ska bli en nystart på projektet.

Utställningen håller på februari ut så passa på att besöka den på Mikaels bibliotek som ligger på Skådespelet i Baronbackarnas centrum.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar