×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-01-06  

Julgransplundring i Wadköping

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
På trettondagen var den årliga julgransplundringen i Wadköping.
Julgransplundringen anordnas av Lions i Örebro och är en tradition inom deras rörelse här.

När vi kom till Wadköping lite efter 13:00 lite sena tack vare det ymniga snöfallet var det redan full fart, barnen var i full gång med att klättra runt i en stor snöhög och att kasta snöbollar på varandra eller sina föräldrar.

Vi fick en liten pratstund med Michaela som var den som hjälpte barnen vid fiskdammen.
Eftersom dagen precis hade börjat så hade Michaela lite svårt att berätta vad hon tyckte om arbetet men full fart hade hon haft hela tiden och Michaela räknade med att det skulle fortsätta vara full fart resten av dagen också, fiskdamm är populärt bland barn.

Garphyttans dragspelsklubb var de som stod för musiken till dansen runt granen och Örebro Folkdansgille var de som bjöd på sångerna, en smart ide vara att ha tomtar med i ringarna som kan alla danser så att den som känner sig lite osäker på hur danserna går till kan få hjälp med de olika rörelserna.

Garphyttans dragspelsklubb är en förening med många järn i elden och de är ofta ute och spelar på olika äldreboenden runt om i staden, det är även de som spelar när Örebro Folkdansgille dansar hambo på storbron på nationaldagen.
Att vara med och spela under julgransplundringen är roligt och speciellt eftersom det brukar vara många som kommer och är med och dansar.

Det fanns även en tomte som gick runt på torget i Wadköping och han såg ut att ha fullt upp hela tiden han med precis som de vid fiskdammen.

Det var även teater i teaterladan, där visades Pettson och Findus, Stackars Pettson drog stor publik och det märktes när föreställningen var slut eftersom en stor del av publiken kom till torget i Wadköping för att vara med och dansa runt granen.

Det var roligt att se att så många både äldre och barn hade tagit sig till Wadköping för att dansa ut julen, det var fullt med människor inne på torget och det var många som passade på att äta korv eller att bara stå och titta sig runt, speciellt då på alla barn som verkligen verkade ha roligt i all snö som passat på att komma dagen till ära.

Efter att ha spenderat en eftermiddag i Wadköping med julgransplundring kan jag förstå varför den är välbesökt, lagom stor yta att röra sig på och där man kan låta barnen springa av sig den mesta överskottsenergin utan att man behöver se upp för trafik och liknande.
Dansen runt granen var välorganiserad och fungerade väldigt bra, visst kan det vara lite svårt att dansa när det snöar så att man knappt ser framför sig men alla var på bra humör och hade roligt.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar