×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2008-01-06  

Trettondagskaffe i Rådhuset.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Tre tomma stolar, det var det mesta vi såg vid ett och samma tillfälle av lediga platser.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
För andra året i rad fyllde Koalition Örebro representationssalen genom att bjuda in till trettondagskaffe.
Många kom för att låta sig smaka och få en pratstund med de olika politikerna som fanns på plats.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Den 6 januari bjöds det på kaffe i Rådhuset under eftermiddagen.
Det var många olika politiker på plats bland annat Lennart Bondesson, Staffan Werme, Gabriella Blomgren och Rasmus Persson och ytterligare fler politiker från Koalition Örebro.

Det första man såg när man kom upp i representationssalen var ett långt bord med kaffebröd, kaffekoppar och allt som hör till när det bjuds på kaffe i Rådhuset, stundtals var det trångt runt bordet och inte helt lätt att hitta sittplatser.

Vi fick en liten pratstund med Staffan Werme fp som tycker att det var trevligt att få en möjlighet att öppna upp Rådhuset för Örebroare eftersom många Örebroare inte varit inne i Rådhuset någon gång och att många verkar tycka att det skulle kännas lite olustigt att gå in på Rådhuset. Staffan Werme berättade att så tycker inte de som arbetar i huset att det är så speciellt men de ser ju det som sin arbetsplats så det är trevligt att öppna huset en stund ibland så att fler kan komma in och titta hur det ser ut här.
Staffan Werme tyckte även att det var trevligt att få prata om lite andra saker inom politiken än de han normalt arbetar med på dagarna, vilket ofta är ekonomi eller olika strukturer inom kommunen. En sådan här dag blir det lite mer bredd på frågorna och sen är det trevligt när människor man inte har sett på ett tag dyker in för att säga hej och få prata bort en stund.

Samma åsikter som Staffan Werme hade om att öppna upp Rådhuset hörde vi även från Lennart Bondesson kd, förra året bjöd de på kaffe redan på nyårsdagen men i år blev det på trettondagen i stället.
Det hade varit många besökare även förra året och det är jämt trevligt att få öppna dörrarna till Rådhuset för Örebroare sa Lennart Bondesson, normalt en vanlig vardag är det svårt att ta sig in eftersom de ha ökat säkerheten nu.
Lennart Bondesson tyckte inte att det var så många som var intresserade av att prata politik under dagen men däremot så är de flesta som kommer nyfikna på själva Rådhuset och vad som händer innanför väggarna normalt.

Vi måste passa på att säga att bjuda på kaffe i Rådhuset är en väldigt bra ide, känns skönt att många får en chans att se hur det ser ut inne i Rådhuset och det är en möjlighet att få Rådhuset att kännas lite mer som en del av staden istället för något man bara passerar men inte tycker att man som vanlig Örebroare har något att göra med, eller som Lennart Bondesson sa trevligt att öppna upp Rådhuset för Örebroarna eftersom det är deras hus egentligen.

Vi misstänker att de flesta politiker som var på plats under eftermiddagen var rätt slutkörda efter de två timmar Rådhuset var öppet, det var många som passade på att ta en kopp kaffe och de flesta som var på plats hade fullt upp med att prata med de besökande eller med andra politiker.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar