×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-12-13  

Luciafirande i Varbergaparken

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
För andra året i rad arrangerade V.OX gruppen ett gemensamt Luciafirande på scenen i Varbergaparken. Det låg förväntan i luften när vi kom till Varbergaparken och när barnen kom gående i fackeltåg med sina lärare märktes det tydligt att de var glada och ivriga att få sjunga från scenen, alla facklor sattes runt golvet som är framför deras scen och det blev många facklor eftersom det var tre olika fackeltåg som kom.

Konferencier var Magnus Sjögren som verkade uppskatta att vara tillbaka i Varbergaparken även om det var kallare nu än under allsången i somras. Magnus Sjögren inledde med att berätta att han tycker att det är trevligt att scenen används och att han hoppas på att den kommer att fortsätta att användas till många olika saker i framtiden.

Först ut av skolorna var årskurs tre på Varbergaskolan som sjöng Staffans visa med glöd och barnen verkade ha roligt på scenen speciellt de som hamnade nära en mikrofon.

Efter Varbergaskolan var det dags för Oxhageskolan att bjuda på musik. Oxhageskolan hade satt ihop en blandad skara med barn som framförde sina sånger väldigt tydligt och klart märks att de övat mycket.

Sist ut av skolorna var Brukets skola som fick ett lite längre stund på scenen och därför hade möjlighet att framföra fler sånger som alla mottogs tacksamt av publiken.
Skolan som är sist på programmet får enligt George Barsom stadsdelsutvecklare på ÖBO mer tid och kan därför göra ett lite mer traditionsrikt Lucia framträdande på scenen, nästa år är det tänkt att Oxhagen ska få vara sista skolan och kommer därmed få mer än en sång att framföra.

Näst sist på scen var David Karlsson som alla de som var och tittade på O, helga natt kände igen, David Karlsson från Lindesberg blev framröstad till lokal artist på O, Helga natt, i kväll var det inte riktigt så stor och gammal publik men David Karlsson tyckte att även en sådant här framträdande var roligt även om det skiljer sig en aning.

Trevligt att David Karlsson höll sig till jultemat vi fick bland annat höra Tänd ett ljus och den engelska versionen av Gläns över sjö och strand.

Sist ut på eller snarare framför scenen var Firebrigade som underhöll den publik som var kvar med en eldshow, Firebrigade är annars kända under namnet Penny Bridge cirkus och har en cirkusskola ibland annat Markbacken och Varberga.

Vi fick en liten pratstund med George Barsom som är en av deltagarna i V.OX gruppen. George Barsom var nöjd med kvällen, allt var lugnt och det inträffade inga missöden, alla barn var speciellt förtjusta i att det hade kommit snö väldigt lokalt, nämligen endast runt scenen, snön användes för att sätta fast facklorna i när fackeltågen hade kommit fram.

George Barsom berättade även att de nästa år gärna skulle se att Mellringeskolan deltog eftersom barnen i skolorna som redan är med går högstadiet på Mellringeskola, de har även skickat ut förfrågningar till Karl Johan skolan och kan tänka sig att även fler skolor kan vara med för att göra en riktig fest av luciafirandet.

Det fanns även olika stånd där besökarna kunde handla korv med bröd eller kaffe med mer, konstnären Kaipa hade även ställt ut en julkrubba och det var många som passade på att titta på den under vägen förbi fram till scenen.

Det enda vi tyckte var lite tråkigt var att många enbart stannade och tittade på just den skola där deras egna barn går och inte stannade och tittade på det övriga programmet.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar