×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-12-13  

Politikerna träffar demonstrationståget.
I dag på morgonen beslöt Koalition Örebro att ta emot de föräldrar och elever som demonstrerar för att de nedläggningshotade skolorna ska få vara kvar ett år till.

Under gårdagen kom meddelandet att Koalition Örebros representanter inte kommer ta emot demonstrationen som de tidigare tänkt p.g.a. de hot som riktats mot Lennart Bondesson (KD).
I ett pressmeddelandet från Koalition Örebro i dag skriver Christopher Buchholz (M) att
- Kommunledningen har i dag omprövat detta beslut, och representanter för koalitionen kommer att närvara när demonstrationståget kommer fram till Stortorget.

- Vi har diskuterat situationen och har gjort bedömningen att vi inte ska ge vika för hot om våld.
Det vore att ge odemokratiska rörelser och uttryck spelrum i den demokratiska processen.
Vi kommer därför att ha ett par representanter för koalitionen på plats när demonstranterna kommer till Stortorget, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Werme (FP) i pressmeddelandet.

Vid en telefonintervju med Christopher Buchholz (M) säger han att omprövningen inte har med gårdagens omhändertagande och förhör av en misstänkt för telefonhotet att göra utan är ett beslut grundat på att de inte vill vika sig för den här typen av hot och att det är viktigt att hot och våld inte får styra den demokratiska processen.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar