×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-11-29  

ETC vill starta lokalredaktion och tidning i Örebro.
Tidningen ETC vill starta en lokalredaktion i Örebro.
Tanken är att starta upp lokalredaktioner i de städer där det enbart finns en borgerlig dagstidning och Örebro är först ut.
För att kunna starta tidningen som ska komma ut på fredagar behöver ETC få in 2000 presumtiva prenumeranter för att kunna få presstöd.
- Tanken är att anställa en lokalredaktör som kommer att ta hand om den lokala nyhetsdelen. Artiklar kommer att köpas in av frilansande journalister och fotografer berättar Andreas Gustavsson, redaktör på ETC.

För att Örebroare ska kunna titta på ETC innan tidningen kommer ut i pappersform ordentligt så kommer artiklar presenteras även på etc.se där kommer det även vara möjligt att anmäla sig till prenumerationslistan.

På fredag den 30 november kommer ETC tidningen att delas ut i 50 000 ex. i Örebro, Kumla och Lindesberg.

ETC är en socialistisk tidning som kommer ut en gång i veckan och något de tycker är viktigt är miljöfrågor och sedan att naturligtvis lyfta fram sådant som inte kommer fram i de borgerliga tidningar som finns.
Tanken på ETC är att det ska vara nära mellan de som gör tidningen och läsarna, det är därför de vill ha en egen lokalredaktion istället för att göra tidningen i Stockholm där redaktionen ligger just nu.

ETC har funnits sedan 1976 och i början var de en kulturtidning för att snabbt ändra sig och bli en reportage och bildtidning. De har hela tiden öppet talat om att de är en socialistisk tidning men de finansieras inte av företag eller politiska partier och är därför oberoende i vilka artiklar eller bilder de tar in i tidningen.

Vi önskar ETC lycka till och välkomnar dem till Örebro och hoppas att de snart har fått ihop de prenumeranter de behöver.
Det är alltid bra att invånare kan läsa om samma sak på flera ställen för att själva kunna skaffa sig en uppfattning.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar