×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-11-20  

Kulturnatten.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Fredagen den 16.de november var det dags för Kulturnatten, som nu är inne på sitt 19.de år.

Kulturnatten är tänkt för att öka tillgängligheten för kultur så under fredagskvällen var det öppet på flera olika ställen i staden och de flesta kunde säkert hitta något som lockade.

Vi passade på att besöka utställningen My Place på Kulturhuset. My Place är en utställning som är skapad av unga Örebroare och alla som har lämnat/skickat in sin bild är med. Det var många bilder från centrala Örebro men även en del som inte kändes lika självklara.
Att många bilder är inne från centrala Örebro vilket är förståeligt om man tänker på åldersgruppen arrangörerna har riktat sig till.
Enligt Kicki Hendahl så var den äldsta som lämnat in ett bidrag 30 år och utställningen var egentligen riktad till tonåringar men han fick vara med ändå.
Roligt att se att det inte enbart var stadsmiljö som var fotograferat utan att det även fanns biler på natur från både Karlslund och Oset.

Under kvällen så var det ändå rätt många som var och tittade på utställningen, vi gick förbi och frågade vid 20:00 tiden och då hade det varit mellan 60-70 personer inne och tittat och det tycker vi är ett ganska bra betyg. En hel del av de som lämnat in foton hade också varit och tittat på hur utställningen ser ut eftersom de inte fått veta det i förväg.
My Place utställningen är ett samarbete mellan Fotograficentrum, Kulturhuset och SÖK:arna Örebro Kommun. Utställningen kommer att vara öppen fram till sista november så passa på att gå och titta på alla bilder, det går även att lämna in bilder fortfarande för dem som är intresserade.

Vi besökte även Konserthuset som hade musik och dansuppvisningar på fyra olika scener i huset, Stora scenen, Wirensalen, repsalen och ute i foajen var det musik och dans från 18.35 till midnatt.

På de olika scenerna var det blandat med dans och musik och Varberga rockskola hade sin skylt över scenen i foajen.
Kävesta dans som hade sin dansuppvisning på golvet i foajen vilket tyvärr innebar att det var lite svårt för alla att få plats och se dem, foajen är inte riktigt gjord för den typen av uppvisningar, men dansarna var väldigt duktiga och vi som hade möjlighet att titta fick se unga tjejer och en kille dansa väldigt bra.
En väldigt bra sak med en sådan här kväll är att många skolor får en möjlighet för sina elever att uppträda för en ny och lite annorlunda publik.

På stora scenen i konserthuset var det mer dans och variation än var det var ute i foajen och i Wiren salen var det mer fokus på klassisk musik och orkestrar, blandad kväll blev det för den som vandrade runt lite mellan alla olika rum på konserthuset.
Det är även trevligt att få se lite mer av konserthuset än vad som är möjligt när man går på något arrangemang där.

I foajen blev det snart trångt och det var full fart hela tiden men ändå lugnt under tiden vi var där.
Alla skötte sig väldigt bra men ett litet minus var att det inte fanns några papperskorgar eller askkoppar utanför entren vilket gjorde att det såg en aning skräpigt ut efter ett tag.

Men på kulturnatten fanns det mycket mer att göra än att vara på konserthuset, Kulturhuset hade även de framträdanden på scen och ute på musikhögskolan var det också musikframträdanden plus att det fanns konsthallar som hade öppet för att det skulle finnas något för alla att titta på eller höra, bland annat kunde man titta på Lars Aggers utställning på Örebro konsthall.

Det fanns ännu mer den som ville kunde besöka men att ta upp alla som var med i årets kulturnatt skulle göra listan lite väl lång, men det visar att Örebro har ett rikt kulturliv och om man ska titta på musiklivet så frodas musiken hos de yngre i samhället.

Det vi egentligen saknade var att alla aktiviteter blir så utspridda även om det gick gratis buss ut till Universitetet så blir det svårt att hinna med allt man skulle vilja se eller höra när restider måste räknas in, sen var det lite dåligt skyltat utanför de ställen inne i staden som hade aktiviteter, lite svårt att hitta om man inte varit på besök tidigare.
I övrigt så fungerar kvällen bra, det var bra stämning överallt vi var och vi hoppas att Kulturnatten fortsätter att växa.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar