×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-11-06  

Invigning av Utställningen Klimat Ekonomi Politik.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Peter Åslund, ansvarig för Energikontoret i Örebro.
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Invigningstalet hölls av Jonas Karlsson (S).
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Katarina Bååth, Projektledare/ Informatör på Energikontoret. ©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Micke, clown och medverkande i Penny bridge cirkus.
Den 6 november var det invigning av utställningen Klimat Ekonomi Politik på Krämartorget i Örebro. Invigningstalet hölls av Jonas Karlsson (S).
Peter Åslund som är ansvarig för energikontoret i Örebro fick inleda talen med att tacka alla som har hjälpts åt för att få utställningen till Örebro, just nu är utställningen på turne och det är roligt att vi har fått den att stanna här. Utställningen pågår fram till 25 november och det kommer att finnas en del aktiviteter under tiden som utställningen finns i staden.
Peter Åslund avslutade med att berätta att invigningen kommer att avslutas med skrammel, men den beskrivningen gick inte Micke från Penny bridge cirkus med på utan han protesterade och sa att den avslutas med fin musik.

Jonas Karlsson (S) talade om att han fått förmånen att inviga utställningen med tanke på att han är ordförande för Energikontoret Örebro läns styrgrupp.
Klimatfrågor är något som berört oss länge och som kommer att beröra oss även i framtiden. Det är en stor fråga och hur går vi från ord till handling. Hur gör vi, jo vi måste påverka samhället, i framtiden kommer vi vara tvingade att genomgå stora förändringar.
Vi i Sverige har kommit långt men inte tillräckligt långt och Jonas Karlsson vill att Örebro Kommun ska sätta upp höga mål för sitt miljöarbete.

När det gäller bilen så har samhället hittills blivit skapat efter bilens förutsättningar, det måste vi ändra på nu, det räcker inte att enbart gå över till biogas bilar utan vi måste se utanför den värden, här i Örebro har vi tittat på hur vi kan minska energibehovet i våra lokaler, vi har även fört diskussioner med företag vilka har gett bra resultat. Men det här gäller även mat, maten vi köper i affären påverkar även den, det är viktigt att handla närproducerad mat när det går för att på så sätt minska växthusgasutsläppen.

Vi har inte råd att vänta längre, för några år sedan så var vi inte i samma läge som vi är idag, därför behövs det initiativ både från oss som styr och från medborgarna.
Vi måste öka medvetenheten och arbeta långsiktigt i de här frågorna, sedan avslutade Jonas Karlsson med att förklara utställningen invigd och lämnade över micken till Katarina Bååth som fick presentera Penny bridge cirkus som spelade musik på instrument konstruerade av olika skrot som de varit ute och hittat.
Penny bridge cirkus har helt klart fantasi och det var många olika saker det spelades på, bland annat glasflaskor, papprör, metallrör och en hel del annat, det var många förbipasserande som stannade till en stund för att lyssna och hade inte vädrets makter varit så envisa med kyla och regn hade de säkert kunnat få en riktigt stor publik.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar