×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2021-08-16  

Välbesökt allsång i Spelgården.

Välbesökt allsång i Spelgården.

Det har varit allsång i Spelgården i Wadköping tidigare men den här gången så var det här enda gången för sommaren och det var gratis att vara med och det var faktiskt många som ville vara med. Det här är allsång kombinerat med en konsert så de sjunger även låtar som inte är tänkta som allsång och allsångslåtarna är en riktig blandning.

© 2021 Johan Gullberg - knytpunkt.com
26 Klickbara bilder.

Det har varit allsång i Spelgården i Wadköping tidigare men den här gången så var det här enda gången för sommaren och det var gratis att vara med och det var faktiskt många som ville vara med. Det här är allsång kombinerat med en konsert så de sjunger även låtar som inte är tänkta som allsång och allsångslåtarna är en riktig blandning.

Oväntad mix.

När det är allsång som leds av Leif Palmroth och Helena Salo så borde jag ha varit beredd på att det inte kommer att vara enbart klassiska allsångslåtar som sjungs men jag var inte beredd på att få höra Torparvisa av Gunde Johansson som första låt men den fungerade utmärkt som öppningslåt, men innan vi fick musik så passade husbandet på att busa lite genom att byta instrument med varandra och det visar lite av den avslappnade stämningen som var på scenen och att alla som var där var där för att ha en trevlig stund.
När det gäller allsångslåtar så visst var det både Thomas Ledins, I natt är jag din och Ted Gärdestads, sol vind och vatten men vi fick också höra Oh boy av Peps Persson och Idas sommarvisa.

Sandra Svanberg var gästartist.

De brukar ha en gästartist på allsången och den här gången var det Sandra Svanberg som var med och hon sjöng bland annat My boy av country artisten Elvie Shane för att i låt två byta låtstil till Härligt härligt men farligt farligt av Björn Skifs och hon gjorde båda låtarna riktigt bra men den jag tyckte att hon gjorde bäst var faktiskt Idas sommarvisa.
Tomas Ivhall som är kapellmästare under allsången sjöng också en låt och det blev Du kan alltid lita på pojkarna över 35 och den hade jag inte hört på många år men visst kom jag ihåg texten ändå.

Konsert med allsång.

Det här var inte en traditionell allsång eftersom det var mer en konsert m,ed allsångsinslag och Leif Palmroth och Helena Salo hade flera låtar de sjöng som inte var direkta allsångslåtar men publiken sjöng med i de som e kunde ändå.
Helena Salo sjöng bland annat Kära syster skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus och hon sjöng den riktigt bra men det känns ändå som att hennes hjärta kanske finns mer inom musikalen för Om inte du från Musikalen Livet är en schlager hade något extra i hennes framförande.
Leif Palmroth sjöng bland annat Roger Pontares Vindarna viskar mitt namn och den gjorde han bra.

Det ska vara blandat.

Allsången på Spelgården hade premiär för fyra år sedan berättade Leif Palmroth och de hade stor publik , men idag var det nästan lika många och så var det ju extra kul att få köra allsång nu efter alla restriktioner som har varit under pandemin.
När det gäller vilka låtar som ska sjungas så har de valt sådant som de själva gillar och som de tycker är trallvänliga och att många kan sjunga med.
Det här var enda allsången för i år eftersom de inte har vågat planera för fler men de var väldigt glada att de kunde genomföra den här berättade Leif Palmroth.
Nästa år så hoppas de att de kan köra allsången igen och speciellt efter gensvaret som var den här eftermiddagen, för det har varit lite klent med besökare ett tag men det verkar som att suget finns i alla fall.
- Det ska vara blandat, lite upptempolåtar, lite lugna låtar och lite medryckande låtar och hitta en mix och jag tycker att vi gjorde det sa Leif Palmroth.

Enbart lokala förmågor.

Det blir en lite extra utmaning att använda sig av lokala artister som gästartister, Leif Palmroth sa att hade de haft Carola Häggkvist som gästartist så hade Spelgården varit fullsatt men det är lite svårare när de vill ge lokala förmågor en chans men Örebro musikförening arbetar bara med lokala artister för att ge dem en möjlighet att stå på scenen.
Kändisarna får spelningar ändå på andra ställen och som en liten ideell förening så står det i deras stadgar att de ska arbeta med lokala artister.
- Vi tycker att det är kul och det finns ju så många duktiga lokala artister så varför inte jobba med dem berättade Leif Palmroth.

Åhhh så efterlängtat det här har varit.

När jag frågade Helena Salo efter allsången hur det var att få köra allsång igen så blev svaret ett långt åhhh så efterlängtat det här har varit, att möta en publik igen och att få sjunga inför många människor, det var faktiskt helt fantastiskt och det ger sådan energi.
Med tanke på att de hade tillåtelse att ta in 250 personer den här eftermiddagen så var Helena Salo nöjd med att det kom cirka 170 personer och att vädret tillät dem att vara ute i Spelgården och inte behövde vara inne i Teaterladan som det var tänkt vid dåligt väder.
Anledningen till att Örebro musikförening började med allsång berättade Helena Salo var naturligtvis att sprida glädje men de brukar ha lokala gästartister med och de vill främja kulturlivet i Örebro genom att ge en chans till de som vill stå på scenen och för att vara gästartist så behöver det inte vara musik utan det kan lika gärna vara dans eller teater.
Hittills så har de haft en trubadur och ett helt band som var med som gästartister men det som faktiskt saknas ännu det är att ha dansare som gästartister.
- Vi efterlyser ju allt möjligt, dans hade ju varit kul någon gång sa Helena Salo.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar