×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2020-07-24  

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.

En mestadels solig eftermiddag riggas det med högtalare och mixerbord på en gård i Baronbackarna för det är dags för gruppen Fine Goods näst sista gårdsspelning för sommaren.
Tio av ÖBO:s innergårdar har fått besök av Fine Goods och en stund med musik och de lockade ut en del publik även om många såg ut att stanna på sina balkonger.

© 2020 Johan Gullberg - knytpunkt.com
8 Klickbara bilder.

En mestadels solig eftermiddag riggas det med högtalare och mixerbord på en gård i Baronbackarna för det är dags för gruppen Fine Goods näst sista gårdsspelning för sommaren.
Tio av ÖBO:s innergårdar har fått besök av Fine Goods och en stund med musik och de lockade ut en del publik även om många såg ut att stanna på sina balkonger.

Glad musik.

På gårdsspelningarna så var det bara covers och det är ett medvetet val eftersom de också har egenskriven musik men de har valt covers och det passar bra till en så blandad publik som det blir på en gård.
Vi fick bland annat höra lite Peter LeMarc och deras tolkning av hans Little Willie John blev min favoritlåt under spelningen, vi fick också höra Lisa Nilssons Det säger ingenting om oss som de också gjorde riktigt bra.
Det var skönt att de inte bara plockat ut stora hits för den här spelningen utan lite blandat och att de blandade in några engelska låtar också, att trion också är duktiga underhållare gjorde spelningen ännu bättre och det var en skön avslappnad stämning.

En idé som föddes i våras.

Tanken bakom innergårdsspelningar fick Malin Jansson i våras när hon tittade ner på sin egen innergård och tänkte att det borde ju gå att ha en spelning där för att muntra upp grannarna och hon tog kontakt med sin hyresvärd som tyckte att det var en jättebra idé och han ville inte bara att det skulle vara bara på Malins egen gård utan även på andra gårdar, så det var så det började och sedan spred sig deras gårdsspelningar till andra bostadsföretag också och nu på slutet så är det ÖBO och Hyresgästföreningen som har bokat in 10 innergårdsspelningar.
- Så satt jag på min balkong och tittade ut över gården och tänkte att, hmmm det måste gå att ha konserter på ett annat sätt sa Malin Nilsson.

Positiv upplevelse.

Alla tre i bandet var eniga om att det har varit en bra upplevelse och de har upplevt att det har varit uppskattat när de har kommit och sjungit en stund för boende på olika platser, det har blivit 20 olika gårdsspelningar berättad de och det är tråkigt att det nu bara är en kvar, men vem vet om de kommer tillbaka konceptet går att utveckla vidare och även om de har mycket annat att göra också så verkar det som att det här kanske inte är de sista gårdsspelningar trots allt utan chansen finns att det blir fler så småningom.
- Jag tänker att man kan spela med vintermössa också sa Malin Liliequist.

En stor variation.

De har upptäckt många fina innergårdar och att det är en väldigt stor variation på hur gårdar ser ut, de har stått på allt från tak till fina grönskande innergårdar med fruktträd.
Malin Liliequist berättade att hon upptäckt många gårdar som hon inte kände till innan och det har betytt att hon känner att hon har en bättre koll på staden, men innergårdar betyder också att de får arbeta på ett helt annat sätt än vid en vanlig spelning, publiken är längre bort och normalt så har ju publiken kommit just för att se dem och att publiken vet vad som kommer så det är en stor skillnad att bara dyka upp på ett ställe och sjunga, men de har fått kontakt med publiken trots det långa avståndet men sedan är det ju inte alla som vill ha kontakt heller så det gäller att vara lyhörd.
- När vi har publik så är det publik som har kommit för att just se oss kanske eller att man vet att det är musik, här kan det ju vara en överraskning berättade Malin Nilsson.

En del vill vara nära.

När de spelade på ett äldreboende så var det många som kom ut och trots att det var en regnig spelning så fick de publik och de kom rätt nära också även om de höll rekommenderat avstånd.
Just den spelningen så hade gruppen med sig ett tält att stå under just för att det var regnig spelning men när publiken kom ut i regnkläder så kunde de inte hålla sig kvar i tältet så det blev en blöt spelning för deras del men det visar också att en del vill ha den lite mer nära kontakten.
- När de äldre där började komma ut i sina regnkläder och dunjackor och rullatorer och satte sig två meter ifrån oss då kunde ju inte vi stå under tältet och trycka sa Jenny Nilsson.

In i studion.

Efter det här gårdsäventyret så ska de in i studion och spela in en skiva med enbart eget material, när skivan kommer att vara färdig är svårt att säga för först måste de lyckas få hela bandet samlat och eftersom de är utspridda över landet så är det inte helt lätt berättade Jenny Nilsson, men förhoppningen är att skivan ska bli klar under hösten.
De har också lite andra spelningar planerade under hösten och kommer inte att gå sysslolösa. - Sedan har vi lite andra konserter på gång också under resans gång så vi har nog att göra sa Jenny Nilsson.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar