×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2020-05-01  

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.

Första maj 2020 blev utan sina förstamajtåg och tal i centrala Örebro och den som ville höra politiska tal fick se dem via internet, men det var inte alla politiska partier som höll sig inne den här dagen för kommunisterna Örebrokretsen arrangerade lite spontant en grillkväll i Baronbackarna där de har sin föreningslokal..

© 2020 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Första maj 2020 blev utan sina förstamajtåg och tal i centrala Örebro och den som ville höra politiska tal fick se dem via internet, men det var inte alla politiska partier som höll sig inne den här dagen för kommunisterna Örebrokretsen arrangerade lite spontant en grillkväll i Baronbackarna där de har sin föreningslokal.

Baronbackarna ett självklart val.

Att fira 1:a maj i Baronbackarna var ett självklart val när de ville göra någonting på första maj eftersom deras lokal ligger där berättade Kent Andersson, sjuksköterska.
Då covid 19 förbjuder dem att vara ute på gator och torg den här dagen så som de normalt är så är det lite tråkigt att de får vara i sin föreningslokal och inte ute och prata med människor som de brukar berättade Kent Andersson också och Morgan Pettersson, lärare, berättade att de normalt brukar vara på Stortorget men i år så var det ett rätt enkelt beslut att inte vara på Stortorget men de har varit och affischerat lite för att på så sätt få ut sitt budskap och nu på kvällen så träffas de för att grilla och ha trevligt vid sin lokal.
- Vi har ju tvingats att ha vårt första maj tal online så satt säga, så vi lyssnade på det och sedan gick vi ut och affischera, vi tycker att man måste ju göra någonting politiskt en sådan här dag sa Kent Andersson.

Släng ut kapitalet ur vården.

Morgan Pettersson berättade att de bland annat satt upp affischer vid vårdcentraler med budskapet att sjuka människor inte är en handelsvara och Kent Andersson som arbetar som sjuksköterska fortsatte med att säga att coronaviruset verkligen har satt sjukvården i fokus och att de vill slänga ut kapitalet från sjukvården, nu när det är en pandemi så ropar även den privata vården efter statlig inblandning och samordning för att de inte riktigt klarar av att ge den vård de ska och de mest högerorienterade politikerna ropar idag efter att staten ska agera och att marknadskrafterna inte klarar av det här och det har varit ett av kommunisternas budskap länge men det kulminerade just nu under coronaepidemin för den visade de behovet så tydligt.
- Vi lyfter ju upp det att det är dags av ett förstatligande nu sa Kent Andersson.

Likvärdig skola är också viktig.

Morgan Andersson som arbetar som lärare berättade att de också driver en linje om att förstatliga skolan så att skolan kan bli lika för alla, han som arbetar inom skolan ser att det skiljer sig åt vilken undervisning barnen får och även om han just nu arbetar på en friskola så märker han hur samhället blir mer och mer uppdelat och att man kan välja sin utbildning.
Om staten tar över ansvaret för skolan så kan det på något sätt garanteras att utbildningen är lika för alla oavsett vart du bor.
- Den här tanken att det finns en utbildning för alla, att det ska vara en likvärdig utbildning oavsett vart man bor, den har ju försvunnit på något sätt sa Morgan Andersson.

Politiken behöver ner på gräsrotsnivå.

Politik har blivit prestige och att politiker ofta sitter på höga hästar idag, det som behövs är att politiken kommer ner till vanliga människor igen och Morgan Pettersson berättade att han ibland får höra att, ja men du är ju politiker och även om han håller på med politik så ser han sig som vem som helst och så klart kan vi samlas och grilla en kväll, det är inte så konstigt och politiken behöver komma ner på marknivå igen och det är det vi vill när vi arrangerar en grillkväll.
Allt hänger ihop berättade Kent Andersson de stora internationella frågorna hänger ihop med de små lokala frågorna och de försöker sätta frågorna i sitt sammanhang och få människor att förstå att de inte ska slåss mot varandra utan att samarbete är en bättre väg att gå.
- Vi är ju vanliga människor, det är sjuksköterskor, lärare och lagerarbetare, det är inte så konstigt och det är väl det vi vill visa, sa Morgan Pettersson.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar