×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-10-23  

Nerikes Allehanda lanserar lokalsidor på na.se

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Hallsberg
Kumla
Askersund
Laxå
Lindesberg
Lekeberg
Hällefors
Ljusnarsberg
Nora

Idag lanserade Nerikes Allehanda lokala sidor för Askersund, Hallsberg, Hällefors, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.

Enligt Peter Krejci länschef på NA så har tanken funnits länge men i början på sommaren så började man arbeta med iden ordentligt och nu i oktober så var det klart att lanseras.

- Tanken är att det ska vara möjligt att skapa debatter om aktuella händelser även ute i länet, det är lätt att deras debatter försvinner på huvudsidan eller på debattsidan i papperstidningen.
Na.se kommer fortfarande att vara en huvudsida för hela länet så det lokala materialet kommer att hamna på respektive sida, likadant så kommer inta alla artiklar som är i papperstidningen hamna på nätet alltså precis som det är idag när det gäller na.se.

- En tanke är att ha ett närmre samspel mellan papperstidningen och webben, möjlighet att starta debatter i tidningen och när debatten har hållit på ett tag på nätet så återkopplar tidningen med det som har hänt i debatten.

- Naturligtvis kommer även de lokala sidorna att utvecklas och det är inte omöjligt att de kommer att ha egna webb-tv inslag eller videosekvenser, men i nuläget är det viktigaste att få igång sidorna och debatterna.

- Det är även ett sätt för NA att få tips om vad som händer ute i länet på lokal nivå, ibland så har människor svårt att tala om för oss när något händer och det här gör det förhoppningsvis lättare för läsare att kontakta oss med tips på sådant som händer lokalt. berättar Peter Krejci.

Peter Krejci återkommer till att det viktigaste är att få igång debatterna, de små lokala frågorna som är viktiga för människor som bor där men som har svårt att få utrymme i debatterna på huvudsidan som vänder sig till hela länet.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar