×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2019-10-08  

Konsert i Betelkyrkan för världens barn.

Konsert i Betelkyrkan för världens barn.

Under lördagskvällen höll kören Gott och Blandat en konsert i Betelkyrkan där alla intäkter gick till Världens barn.
Gott och Blandat är en kör som drivs som en studiecirkel i Betelkyrkans regi och de lockade stor publik den här kvällen eftersom kyrksalen var nästan helt fullsatt.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
18Klickbara bilder.

Under lördagskvällen höll kören Gott och Blandat en konsert i Betelkyrkan där alla intäkter gick till Världens barn.
Gott och Blandat är en kör som drivs som en studiecirkel i Betelkyrkans regi och de lockade stor publik den här kvällen eftersom kyrksalen var nästan helt fullsatt.

En blandad musikalisk kväll.

Gott och Blandat har en varierad repertoar så vi fick höra både Janis Joplins Mercedes Bentz och Lill Lindfors Musik ska byggas utav glädje och naturligtvis mycket mer, det bjöds också på humor och allvar och blev tack vare det en väldigt bra balans i konserten.
Inledningen med en helt omgjord version av Janis Joplins Mercedes Benz fångade intresset för vad de mer skulle bjuda på och att starta med en så välkänd låt som var så omarrangerad att den tog en liten stund att känna igen var modigt gjort och fortsättningen av konserten gick lite i den stilen hela vägen.

Många moderna låtar på repertoaren.

Efter Janis Joplin blev det ett långt hopp till Musik ska byggas utav glädje som de också gjorde väldigt bra men det var också sånger av Lisa Nilsson och Miss Li så körnamnet Gott och Blandat stämmer bra.
Den här kvällen var det tre eller rättare sagt fyra solister som sjöng och de tre kvinnliga som hör till kören sjöng väldigt olika låtar, Emma Liljegren med sin klara sopran var solist i både Mercedes Benz och i Esmeraldas Bön och i Esmeraldas bön kom hennes ljusa röst verkligen till sin rätt.
Marie Sällberg var solist på Lisa Nilssons Säg Det Igen och Carina Holmberg var solist i Benen i Kors och En sommarvän.
Den fjärde solisten för kvällen var trummisen Teodor Krieg som blev framropad av körledare Mats-Olof Liljegren för att sjunga en låt och det klarade han bra.

En hemlig artist.

Den här kvällen bjöd också på en hemlig artist och det var Freddie Liljegren från Idol där han är med just nu och det var oklart in i det sista om han skulle få komma och vara med eftersom deltagarna i Idol har vissa restriktioner på vad de får och inte får göra under tävlingens gång.
Freddie sjöng två låtar och han startade med Tom Pettys Free Fallin´ och sedan blev det låten han tog sig in i Idol med nämligen Stevie Wonders Isn´t she lovely.

Högt mål.

Vi fick en intervju med körledare Mats-Olof Liljegren efter konserten och han berättade då att målet för insamlingen var 20 000 kronor och det klarade de av med råge för den första kollen på hur mycket det var insamlat stannade på 23 000 så det kan ha blivit mer för än så var inte hela insamlingen redovisad från Världens barn.
Mats-Olof Liljegren var väldigt nöjd med både konserten och insamlingen och även om Betelkyrkan har haft insamling till Världens Barn tidigare år så var det här första gången med en vuxenkonsert för Betelkyrkan arbetar ju främst med barn när det gäller deras musikskola och kören Gott och Blandad kommer faktiskt därifrån den med eftersom den startades som en föräldrakör.
- Vi ville ju samla in 20 000 kronor, hade jag satt upp som mål i år, förra året samlade Betelkyrkans musikskola in 17 500, vilket var jättebra resultat, verkligen, men jag tänkte att vi skulle sikta lite högre och vad jag vet nu så är vi någonstans, vi är i alla fall över 23 000, sa Mats-Olof Liljegren.

Roligt att skriva musik.

Mats-Olov Liljegren berättade också att han är utbildad musiklärare och körpedagog och i den typen av utbildning så ingår det att skriva musik och det är något han tycker är kul, speciellt till en sådan här kör som har en sådan bredd.
Han vill inte bara att kören ska sjunga sångerna utan även tolka dem för att förmedla känslan i texterna och det är en rejäl utmaning som han också tycker är kul.
- Så att för mig är det roligare och det är väl också så att jag tycker om att sätta min prägel på det på något sätt sa Mats-Olof Liljegren.

Två konserter till i år.

Gott och blandat kommer att ge två konserter till i Örebro i år, den första i Hagakyrkan i november och sedan ska de ha ett julmys i Betelkyrkan 12:de december och Mats-Olof berättade att han inte kunnat hålla sig utan redan arrangerat om en del kända jullåtar så att de låter helt annorlunda mot hur de brukar låta.
- Då kommer vi ha ett julmys här, en julmyskonsert i Betelkyrkan och då har jag också inte kunnat hålla mig utan har tagit en del lite kända jullåtar och sedan skrivit arrangemang på det och så där sa Mats-Olof Liljegren.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar