×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2019-06-06  

Nationaldagsfirande vid slottet.

Nationaldagsfirande vid slottet.

6:e juni är Sveriges nationaldag och för alla som är morgonpigga så kan man starta dagen med ett firande vid Örebro slott där Landshövding Maria Larsson höll ett kort tal och det spelades av Guldsmedshyttans musikkår.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
17 Klickbara bilder.

6:e juni är Sveriges nationaldag och för alla som är morgonpigga så kan man starta dagen med ett firande vid Örebro slott där Landshövding Maria Larsson höll ett kort tal och det spelades av Guldsmedshyttans musikkår.

Ett samarbetsarrangemang.

Nationaldagsfirandet vid slottet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen och Försvarsmaktens telekommunikation och informationssystemsförband FMTIS och Maria Larsson tackade för det goda samarbetet i sitt tal och hon berättade också att hemvärnet som var de som delade ut mackor och kaffe efter firandet hade fått starta sin dag riktigt tidigt för att hinna med.
Firandet vid slottet lockar en stor publik, främst barnfamiljer och äldre och att få lyssna till Guldsmedshyttans musikkår direkt på morgonen var en trevlig upplevelse och Örebro slott är en bra bakgrund till ett nationaldagsfirande.

Mycket musik.

Under det här firandet så var det mycket musik från Guldsmedshyttans musikkår och det var också två gånger som publiken fick möjlighet att sjunga, under nationalsången och i Den blomstertid nu kommer, under de två tillfällena så sjöng också två elever från kulturskolan i Örebro.
Musiken fortsatte också under tiden som det serverades kaffe och macka inne i Slottsparken.

Örebro län är värt att visa upp.

Maria Larsson inledde sitt tal med att berätta att det är femårs jubileum för henne som Landshövding och hon ville just till Örebro som Landshövding och nu efter fem år så har hon verkligen fått upptäcka Örebro län och samtidigt visa upp en del av det som finns i länet för besökare.
De senaste besökarna var 50 stycken ambassadörer som fick en tvådagars guidning av Örebro län och de han med att se mycket under de två dagarna och Maria Larsson berättade att de var imponerade över hur mycket det finns här i Örebro län och att det ligger så nära Stockholm.
- Alla världsdelar var representerade och alla var imponerade sa Maria Larsson.

Möten som signum.

Örebro har jämt varit en mötesstad sa Maria Larsson i sitt tal och hon fortsatte med att mötena här har ökat dramatiskt under senare år och det är också fler turister som hittar hit idag än tidigare och världen har fått upp ögonen för Örebro och kanske speciellt för Örebro slott som har blivit rankat som ett av de vackraste.
Nu när det återigen är dags för Open Art så kommer Örebro att locka till sig många besökare som vill titta på alla de konstverk som sprids ut i staden.
- Kommer att locka många besökare både nationellt och internationellt sa Maria Larsson.

Värna vår demokrati.

Vår yttrandefrihet, mötesfrihet och pressfriheten den grundlades 1809 den 6:e juni så det är därför vi firar den svenska nationaldagen just idag och i år så är det ju en extra anledning att fira eftersom det är 100 år sedan kvinnlig rösträtt gick igenom.
Den svenska nationaldagen ska påminna oss om vilka viktiga friheter vi äger i vårt land sa Maria Larsson och det är de friheterna som vi vill och ska försvara om vi hotas, oavsett om hotet kommer utifrån eller inifrån.
Länsstyrelsen planerar att ägna sig åt mycket demokratiarbete de kommande åren berättade Maria Larsson i sitt tal och de kommer att ge extra mycket uppmärksamhet åt skolelever eftersom det är viktigt att varje ny generation förstår vikten av att värna demokratin.
- Vår demokrati fungerar med mötesfrihet, med yttrandefrihet, vi har oändligt mycket att vara tacksamma för sa Maria Larsson.

Delades ut fanor, flaggor och medaljer.

Efter Landshövdingens tal så delades det ut fanor till Kulturcenter Ramsberg och Kumlaby skola, Stocksäters IF fick en flagga och sedan så delades hemvärnets förtjänstmedalj ut av kapten Fredrik Andersson ställföreträdande chef för Sannaheds hemvärnsbataljon, två silvermedaljer delades ut till Kajsa Spännare och Johnny Andersson med motiveringen:
I över 10 år har nominerade planerat, genomfört, efterarbetat med det årliga 6:e junifirandet i Örebro stad, detta sker med samma nit och engagemang de nominerade alltid har visat och genomfört oavsett om det sker i eller utanför befattningen, utan detta arbete som sker i samverkan med flera intressenter hade aldrig det firande som idag är en fast punkt för kompani och bataljon, aldrig kunnat fortgå.

Mikael Hellgren, Henrik Lindström, Stefan Lundgren och Thomas Andersson fick motta hemvärnets bronsmedalj med motiveringen:
För att de visar prov på deras förmåga att göra mer, den nit och den tjänstvillighet som är utmärkande för vårt förband.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar