×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2019-05-17  

EU-kandidat Evin Encir (S) på Örebro besök.

Evin Encir (S) på Örebro besök.

Under fredagen var Socialdemokraternas femte namn på EU listan Evin Encir, på besök i länet och sist var Örebro där hon stannade till i valstugan, tanken var att hon skulle hålla ett tal men eftersom det var så pass lite människor i farten så blev det att dela ut material och samtala med de som kom förbi i stället.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Under fredagen var Socialdemokraternas femte namn på EU listan Evin Encir, på besök i länet och sist var Örebro där hon stannade till i valstugan, tanken var att hon skulle hålla ett tal men eftersom det var så pass lite människor i farten så blev det att dela ut material och samtala med de som kom förbi i stället.

På resande fot.

Just nu är Evin Encir mitt inne i sin personvalskampanj och den innebär att hon reser i stort sett hela tiden, idag var det Örebro län, imorgon, Göteborg och dagen efter det Helsingborg och listan bara fortsätter, hon berättade att hon inte hinner se så mycket av städerna hon besöker under den här personkampanjen men hon gör sitt bästa för att i alla fall hinna med att se något.

Tre centrala frågor.

Evin Encir har tre frågor som hon brinner lite extra för och det är demokrati och mänskliga rättigheter, jämlikhet och miljö och klimatfrågan.
När det gäller demokrati och mänskliga rättigheter så gillar hon inte att högerpartierna växer sig allt starkare både ute i Europa och här hemma i Sverige.
Sverigedemokraterna är uppe i nästan 20 procent och hon ser vad höger krafterna gör i länder som Polen där de attackerar demokratin och civilsamhällsorganisationer, jämställdheten mellan kvinnor och män.
- Vi ser hur de högerextrema krafterna växer sig allt starkare i land efter land och Sverige är ju dessvärre inte ett undantag sa Evin Encir.

Växande klyftor är ett problem.

De växande klyftorna i Europa är en grogrund för de högerextrema krafterna som finns.
Evin Encir är uppvuxen i Bergsjön ett miljonprogramsområde i Göteborg och hon har själv sett villkoren för de som bor i områden med svåra socioekonomiska situationer och hon säger att det har fått henna att inse att något måste hända där och att man måste ta tag i de frågorna så att de dom bor i de områdena får en möjlighet att bli en del av samhället.
- Det leder till att människor inte fullt ut kan förverkliga sina drömmar, men också en hel del resurser som samhället inte tar tillvara på sa Evin Encir.

Den sociala pelaren är viktig.

Evin Encir berättade också att hon ser att den sociala pelaren som Socialdemokraterna vill ha in i EU är viktig för att få andra länder att ta tag i sina sociala problem.
Den sociala pelaren består av 20 olika principer indelade i tre kategorier, lika möjligheter och tillgång till arbetsmarknaden, rättvisa arbetsvillkor och social trygghet och social integration och Evin Encir sa att om alla länder i EU implementerade den sociala pelaren så skulle till exempel inte rumänska medborgare känna sig så utsatta att de känner att de behöver komma till Sverige och andra länder för att tigga pengar på gatan.

En stark röst för demokrati.

Jag passade på att fråga varför man ska rösta på Evin Encir och svaret blev.
- Om man vill ha en stark röst som står upp för demokratin och våra mänskliga rättigheter och just jämlikheten då ska man rösta på mig sa Evin Encir.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar