×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2019-05-15  

Jimmie Åkeson peppade valarbetare på Stortorget.

Jimmie Åkeson peppade valarbetare på Stortorget.

Under tisdagen var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på Örebrobesök och stoppet i valstugan på Stortorget var rätt så snabbt men han hann med att prata med rätt så många både besökare och lokala valarbetare.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Under tisdagen var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på Örebrobesök och stoppet i valstugan på Stortorget var rätt så snabbt men han hann med att prata med rätt så många både besökare och lokala valarbetare.

Ett annorlunda upplägg.

Normalt när Jimmie Åkesson kommer i en valrörelse så är det en stor affär med avspärrningar och så i stan, den här gången så var det i och för sig rätt många poliser närvarande som det brukar vara när en partiledare kommer men Jimmie Åkesson höll inget tal utan var vid valstugan för att träffa de valarbetare som finns här i Örebro och naturligtvis för att få träffa väljare.
Jimmie Åkesson berättade innan han åkte att de hade valt det här upplägget för att komma närmre både valarbetarna och de som röstar på Sverigedemokraterna.
När han tidigare val har åkt runt på valturné så är det avspärrningar och han får inte någon chans att prata med någon som är där så det här var ett trevligare upplägg.
- Risken är när man håller de här valtalen så att man hamnar innanför någon avspärrning och sedan får man inte prata med någon sa Jimmie Åkesson.

En del politik men mycket fotografering.

När Jimmie Åkesson nu åker runt i landet så får han prata politik och det kan vara om allt från EU till kommunpolitik, här i Örebro hade han fått prata om hemtjänsten och det var lite ovanligt men det vanligaste är att människor vill ha en selfie med honom och de hade i början tänkt att räkna hur många som ville fotograferas med honom men den tanken gav de snabbt upp eftersom det är väldigt många.
Att träffa väljare på det här sättet är lärorikt och spännande berättade Jimmie Åkesson och att få träffa valfunktionärer, väljare och när det finns tid även politiska motståndare ger en chans att få höra fler livshistorier.
- Nu fick jag prata hemtjänst till exempel en stund här så att det är på det sättet både lärorikt och intressant men sedan är det väldigt mycket handskakningar och fotografering också sa Jimmie Åkesson.

Flytta tillbaka makten.

Sverigedemokraternas viktigaste fråga när det gäller EU är att de vill flytta tillbaka makten till de enskilda medlemsländerna och att EU ska gå tillbaka till det som det var när folkomröstningen om vi skulle gå med eller inte hölls.
En EU stat vill de inte se och det är en utveckling som de kommer att motarbeta så mycket de kan, men samtidigt så vill de se en utveckling av samarbete till exempel när det gäller frihandel och brottsbekämpning.
- Samarbete är bra men vi behöver inte ha en politisk union till det utan vi vill förändra EU inifrån sa Jimmie Åkesson.

Viktigt att partiledaren kommer.

Elin Jensen är nummer fjorton på Sverigedemokraternas EU lista och kommer från Hällefors så vi passade på att få en intervju med henne efter Jimmie Åkessons besök och hon berättade då att det är viktigt att få besök av Jimmie Åkesson för att han inspirerar de som står i valstugan och den här första veckan har det varit rätt kallt att vara på Stortorget i Örebro.
- Ni såg ju här det var kö för alla vill ta selfie med Jimmie liksom, så jag tycker att det är viktigt och han sporrar ju oss också som står här och fryser, nu idag var det jätteskönt men det har varit lite kallt de andra dagarna berättade Elin Jensen.

Djurfrågor är viktiga.

För Elin Jensen så är det djurfrågor som är viktiga och själv så arbetar hon normalt som ridinstruktör även om hon just nu är tjänstledig, så hon vill se att de regler och lagar om djurhållning och speciellt när det gäller djurtransporter efterlevs, det finns lagar som reglerar djurtransporter idag men de efterlevs inte och det är få kontroller och lindriga straff för de som inte håller sig till lagarna och det är någon hon vill se en förändring och en tuffare hållning till inom EU.
- Reglerna finns men de följs inte och det är väldigt låga straff och väldigt dåligt med kontroller så där behöver vi verkligen jobba för att det ska bli en förändring sa Elin Jensen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar