×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2019-05-02  

S firade första maj på Stortorget.

S firade första maj på Stortorget.

Socialdemokraterna firade första maj på Stortorget och i år så började och slutade deras första maj tåg på torget och de tog upp nästan hela övre delen när de skulle ställa upp.
Dagen började redan klockan 13 på Stortorget med fika och möjlighet att prata politik med de Socialdemokrater som var på plats och det var naturligtvis många, men det fanns också representanter från LO för den som ville diskutera fackliga frågor.

© 2019 Johan Gullberg - knytpunkt.com
32 Klickbara bilder.

Socialdemokraterna firade första maj på Stortorget och i år så började och slutade deras första maj tåg på torget och de tog upp nästan hela övre delen när de skulle ställa upp.
Dagen började redan klockan 13 på Stortorget med fika och möjlighet att prata politik med de Socialdemokrater som var på plats och det var naturligtvis många, men det fanns också representanter från LO för den som ville diskutera fackliga frågor.

Lena Rådström Baastad var årets huvudtalare.

Lena Rådström Baastad inledde med att berätta att hon fortfarande bor kvar i Vintrosa och att Örebro jämt kommer att ha en speciell plats i hennes hjärta och även om hon idag arbetar i Stockholm.
Parollen för Socialdemokraternas första majfirande var Trygghet, Demokrati och Sammanhållning och Lena Rådström Baastad sa att de tre orden är grunden för vårt starka samhälle och det som har byggt upp välståndet och tryggheten i landet och de är ledord för arbetarrörelsen.
- Din bakgrund ska aldrig få begränsa din framtid, det kan låta ganska självklart, men det är det inte sa Lena Rådström Baastad.

Krävs ett aktivt val.

För att få ett samhälle starkt så krävs det aktiva politiska val och principer, för att få det svenska samhället starkt krävs det satsningar på flera olika plan och trygghet är också en viktig del.
Lena Rådström Baastad talade också om trygghet och att trygghet är en viktig del i samhället oavsett om det gäller polisens möjligheter att bekämpa alla typer av brott eller om du behöver vård och stöd av någon anledning, den trygghet som samhället erbjuder ska vara till för alla och om någon tror att det kommer att bli enkelt att förverkliga att tryggheten ska finnas där för alla så tror de fel, det kommer att krävas förhandlingar och en kamp för varje steg på vägen.
- Trygghet ska aldrig ska vara ett privilegium för de rika utan en gemensam rätt av och för oss alla sa Lena Rådström Baastad.

Snart EU val.

Det är snart val till EU och naturligtvis så innehöll en del av Lena Rådström Baastads tal vikten av valet som beskrivs som ett ödesval som kommer att bestämma vilken riktning Europa och EU ska ta de närmsta fem åren.
Ska de främlingsfientliga högerpartierna få mer makt i EU eller ska de socialisterna få mer att säga till om i vilken riktning EU ska gå framöver, europas befolkning behöver ett EU där fler känner sig trygga, fria och jämlika så att högerextremismen inte kan hetsa fram hat och misstroende mellan människor och därför kommer den här valrörelsen att vara så viktig för att få fler att rösta rött.
Det behövs fler socialdemokrater i EU för att se till att de prioriterar rätt och att besluten som fattas har en bred folklig förankring och att Parisavtalet kan genomföras utan reservationer och att politikerna kan gå från ord till handling.
- Då kräv socialdemokrater som ser till att EU prioriterar rätt och både skapar nya jobb genom innovation och handel men också ser till att de jobb som finns är till schysta villkor sa Lena Rådström Baastad.

Skydda demokratin.

Lena Rådström Baastad avslutade sitt tal med att tala om vikten av demokratin och att det farligaste för en demokrati är när människor känner att demokratin inte längre kan ta något ansvar för det är i den känslan som religiösa och politiska extremister hittar sin grogrund och det är där som demokratins fiender försöker växa.
Visst har vårt samhälle utmaningar och samhällsproblem, men de är just det och de går att göra någonting åt men då krävs det att demokratin är stark.
- Det är inte ödet eller okända ekonomiska krafter som styr det här landet, det är vi som medborgare, vi som röstar, vi som engagerar oss, vi som står här idag sa Lena Rådström Baastad.

Lite extra spänning på hemmaplan.

Vi fick en intervju med Lena Rådström Baastad efter hennes tal och då berättade hon land annat att det jämt är kul att få komma hem och det finns en lite extra spänning att få tala på hemmaplan men det är väldigt roligt.
Örebro ligger varmt om hjärtat berättade Lena Rådström Baastad och att då få vara huvudtalare och få berätta om vad Socialdemokraterna vill på deras egna dag var jättekul.
Hon berättade också att hon passade på att tala om vad regeringen kommer att göra under mandatperioden, som att tillföra mer resurser till sjukvården och att de kommer att höja pensionerna, investeringsstödet till bostäder kommer tillbaka och mycket mer och det är en politik som de kommer att kunna genomföra också.

Trygghet i samhället.

Det viktiga är att människor känner att samhället finns där om något händer berättade Lena Rådström Baastad, du ska kunna lita på att sjukvården fungerar om du blir sjuk eller att ditt barn kan få hjälp i skolan om det behöver.
Visst handlar det om att det behövs poliser också som kan hantera de brott som händer men man får inte glömma bort att arbeta mot brottens orsaker också.
- Det starka samhället tror jag är en förutsättning för trygghet sa Lena Rådström Baastad.

25 dagar kvar.

Lena Rådström Baastad berättade också att nu är det 25 dagar kvar och hon ser hur högerextrema partier lägger fram förslag som slår mot minoriteter, kvinnor och fackföreningar och därför behövs det fler socialdemokrater som kan jobba för att arbetare sa inte ställas mot arbetare i Europa och vi behöver gemensamt ta klimatarbetet på allvar utan höger politiker som tar varje chans att rösta emot alla förslag som handlar om en klimatomställning.
Det är inte privatpersoner som ska ha det tunga ansvaret i klimatomställningen utan de företag som står för utsläppen.
- Man kan aldrig få för många socialdemokrater i EU sa Lena Rådström Baastad.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar