×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-10-07  

Närradions dag på Stortorget

Närradiodagen
På Stortorget firade Örebro Närradio Närradiodagen med en konsert av Göta River Jazzmen.

Göta River Jazzmen spelade på Våghustorget för att göra reklam för att de hade en konsert i Brickeberg på lördagskvällen, de spelar även under gudstjänsten i Brickebergskyrkan under söndagen.

Örebro Närradion startade sina sändningar 1984.
Under sin storhetstid, i början på 1990-talet hade de upp till 40 000 lyssnare, men reklamradions intåg på marknaden har fått besöksantalet att minska drastiskt.

Örebro Närradio sänder på 95,3MHz.
På Örebro Närradios hemsida www.orebronarradio.se kan du hitta hela utbudet och en hel del information.

Göta River Jazzmen har gjort sig kända som ett ledande band inom den genuina New Orleans stilen, och har gett ut flera skivor.
Bandet har en lång vana av att göra kyrkokonserter och har därigenom spridit den stämningsfulla musiken till en större publik.

Göta River Jazzmen spelar normalt nere i Göteborgstrakten enligt Sverker Nyström som var konferencier under deras spelning, normal spelar han klarinett i bandet, hoppas att vi får höra mer av dom här i Örebro trakten framöver.

Göta River Jazzmen består av:
Esbjörn Olsson - trumpet, sång, Lars Ehnström - trombon, sång, Sverker Nyström - klarinett, altsax, sång, Ingemar Wågerman - piano, Göran Möller - banjo, Bertil Boström - bas och Hans Åsberg - trummor. Bandet har anor från 1950-talet men den nuvarande uppsättningen startade i mitten på 1990-talet.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar