×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-08-23  

Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.

Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.

På torsdagseftermiddagen var Lars Adaktusson på besök i Kristdemokraternas valstuga på Stortorget och förutom att prata med väljare och partikamrater så hade han ett litet samtal med Lennart Bondeson där de gick igenom de viktigaste punkterna i Kristdemokraternas valplattform.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

På torsdagseftermiddagen var Lars Adaktusson på besök i Kristdemokraternas valstuga på Stortorget och förutom att prata med väljare och partikamrater så hade han ett litet samtal med Lennart Bondeson (KD) där de gick igenom de viktigaste punkterna i Kristdemokraternas valplattform.

Sjukvården är viktig för välfärden.

Lars Adaktusson talade om att välfärd, sjukvård, äldreomsorg och tryggheten är de största frågorna för Kristdemokraterna i det här valet och han sa också att det behövs nya förslag för att komma till rätta med problemen som finns och enda läsningen är en ny regering.
Sjukvården är prioriterad av Kristdemokraterna för att det är en viktig del i ett väl fungerande samhälle och idag med ökande sjukvårdsköer och en orättvisa som finns i vården beroende på vart i landet du bor.
- Att få sjukvården att fungera är verkligen centralt för tilltron till hela vår välfärd och hela vårt samhällssystem. sa Lars Adaktusson.

Föräldrar vet bäst själva.

Kristdemokraterna är av övertygelsen att föräldrar klarar av att ta sina egna beslut och tycker inte att staten ska lägga sig i hur de väljer att leva sina liv, politiker ska inte sitta och bestämma hur lång föräldraledighet varje förälder ska ha utan det är upp till familjen att bestämma det själva så Kristdemokraterna vill ta bort de kvoterade dagar som pappan har idag och släppa föräldraförsäkringen fri.
Det är samma sak med skola och förskola där ska föräldrarna ha möjlighet att välja det som de anser är bäst för barnen.
- Vi tror inte att politiker i Stockholm, oavsett partifärg och förträfflighet är de som ska berätta för föräldrarna hur man ska fördela sin föräldraförsäkring. sa Lars Adaktusson.

Utrikespolitiken ligger nära.

Lars Adaktusson har ett förflutet som journalist och då speciellt som utrikeskorrespondent och det märktes tydligt att intresset för utrikespolitiken är kvar.
Lars Adaktusson vill se en ny kurs i den svenska utrikespolitiken och fokuserar på EU samarbetet och återställer relationen med Israel, han vill se en svensk utrikespolitik som bygger på värderingar och värnar mänskliga rättigheter.
- Vi behöver få en ny kurs i utrikespolitiken, vi behöver en utrikespolitik som bygger på just värderingar, som prioriterar mänskliga rättigheter. sa Lars Adaktusson.

Högt tempo just nu.

Jag passade på att fråga Lars Adaktusson efter samtalet hur det var att få prata i Örebro och svaret var att det var kul och han uppskattade att det var många som stannade till och lyssnade.
Just nu så är det full fart i valrörelsen för Lars Adaktusson och han berättade att han reser runt i landet med hög fart just nu eftersom han står på flera olika vallistor i landet och han räknar med att hinna med att besöka alla län innan valdagen och många kommuner.
- Jag reser i väldigt högt tempo faktiskt, jag står på ganska många av Kristdemokraternas valsedlar och jag måste besöka eller vill besöka så många delar av landet som möjligt före valet.

Fokus på riksdagen.

Lars Adaktusson sitter just nu i Europaparlamentet och har gjort det sedan senaste EU valet men eftersom han fick många nomineringar till riksdagen så beslöt han för att satsa på det nu eftersom det tydligen var många distrikt som vill se honom i riksdagen i stället för Europaparlamentet.
I Europaparlamentet har Lars Adaktusson arbetat mycket med utrikespolitik och det är något som han skulle vilja fortsätta med om han kommer in i riksdagen och det är också ett område som ligger honom nära berättade han.
- Att jag då har den här bakgrunden i journalistiken där jag också då har jobbat med utrikesfrågor och har varit korrespondent på olika platser i världen så att det är någonting som ligger mig nära. sa Lars Adaktusson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar