×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-06-20  

Invigning av tennisplaner vid Vivallakullen.

Invigning av tennisplaner vid Vivallakullen.

Just nu håller Vivallakullen och grönområdet runt kullen på att förvandlas och idag så var den (nästan) första etappen klar när det var invigning för de två tennisplanerna på baksidan av kullen.
Det var naturligtvis invigningstal och sedan uppvisning av proffsspelare innan den som ville fick prova på.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
8 Klickbara bilder.

Just nu håller Vivalla kullen och grönområdet runt kullen på att förvandlas och idag så var den (nästan) första etappen klar när det var invigning för de två tennisplanerna på baksidan av kullen.
Det var naturligtvis invigningstal och sedan uppvisning av proffsspelare innan den som ville fick prova på.

Området förvandlas.

Området runt Vivallakullen och själva kullen håller just nu på att förvandlas med utegym och bättre stigar och en del annat så det går från ett outnyttjat grönområde till ett välbesökt grönområde, så tror i alla fall jag att det kommer att bli när allt ska vara klart under nästa år och tidigare så har Örebro kommun färdigställt en ordentlig grusväg runt kullen och en annan genom skogen som gränsar till kullen, så idag är det inga problem med att ta en promenad runt Vivallakullen även om du har barnvagn eller en rullator.

Tennis först ut.

Det första som blev klart av allt det som ska göras runt och på kullen var Tennisbanorna som ligger på gränsen mellan Vivallakullen och Nya Hjärsta, från en tråkig grusplan har det nu blivit en snygg inhägnad plan med två ordentlig tennisplaner sida vid sida.
Initiativtagare till tennisplanerna var Martin Mestanza från Simon Tennis i Vivalla och Martin berättade att han fick kontakt med projektansvarige för utvecklingen av Vivalla kullen och de hade två möten vid den oanvända grusplanen där han lade fram sina tankar om en Tennisplan och den tanken fick gehör och nu ett år senare så är planerna klara att spela på så Martin tycket att det gick jättesnabbt att ställa allt i ordning.
- Vi träffades här en gång före sommaren och en gång efter sommaren och det var klart, sa Martin Mestanza.

Stor betydelse.

Martin Mestanza berättade att idag så håller Simon Tennis till på en gammal basketplan där de själva har målat upp linjerna som behövs för att spela tennis så den här helt nya planen kommer att vara en stor tillgång för klubben.
Simon tennis startades 2015 av Martin Mestanza och idag så har de ca 50 medlemmar och Martin är noga med att föräldrar ska vara med sina barn när det är träning för att få föräldrarna involverade också och det har varit en bra strategi för nu har de även vuxna som spelar tennis i klubben och inte bara barn och ungdomsverksamhet.

Örebro Läns Idrottsförbund var med.

Marie-Louise Forsberg Fransson, ordförande ÖLIF, berättade att de vill se fler sådana här initiativ speciellt som det här ska vara en öppen bana där den som vill får komma och spela tennis, idrottsförbundet vill att fler ska bli aktiva för ett av felen idag är det stillasittande livet många har och att då ha ytor som uppmuntrar till fysisk aktivitet är viktigt och därför har också ÖLIF varit med och bidragit med pengar till tennisbanan.
Det här var första gången som Marie Louise Forsberg Fransson fick inviga en ny tennisbana och det sa hon var jättekul, det normala idag är annars att den här typen av banor försvinner, en stor fördel med just den här tennisbanan är att den binder ihop områden och generationer och en positiv sak men just tennis är att den riktar sig till alla åldrar.
- Det här är ju verkligen ett samarbetsprojekt mellan kommun och vi i idrotten, Örebro Läns Idrotts Förbund och föreningarna sa Marie-Louise Forsberg Fransson.

Fler ska spela tennis.

På plats var också Charlie Pettersson som representerade Tennis Öst, en del av Svenska Tennisförbundet, gav också en check på 5000 kronor till Simon Tennis så att de kan införskaffa det som behövs till föreningen.
Charlie Pettersson berättade att Martin Mestanza har haft mycket kontakt med Tennis Öst för att få information om hur man startar en ny klubb och andra praktiska saker och sedan har han fått den nystartade klubben att växa snabbt och tennis idag har blivit en vintersport och Charlie Pettersson skulle gärna se att det blev fler tennisbanor istället för färre så att fler kan få upp ögonen för sporten.
De beräknar att det finns mellan 400 000 och 500 000 tennisspelare i Sverige men bara 100 000 är medlemmar i någon klubb och det vill de ju förstås ändra på och få fler spelare som är medlemmar och den här planen kan ju hjälpa till med att fler upptäcker tennisen.
- Vi har ett bra samarbete med de stora klubbarna, de mindre är svåra att få tag på men Martin här han har varit på, sa Charlie Pettersson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar