×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-05-23  

Ebba Busch Thor (KD) på Örebrobesök.

Ebba Busch Thor (KD) på Örebrobesök.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är ute på en förvalsturné och under onsdagen var hon på besök i Örebro.
Anledningen till att Ebba Busch Thor är ute på en valturné redan är att hon ville komma ifrån Stockholm och de rena Stockholmsfrågorna inom politiken för Sverige består av mycket mer än bara Stockholm.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är ute på en förvalsturné och under onsdagen var hon på besök i Örebro.
Anledningen till att Ebba Busch Thor är ute på en valturné redan är att hon ville komma ifrån Stockholm och de rena Stockholmsfrågorna inom politiken för Sverige består av mycket mer än bara Stockholm.

Ute på förvalsturné.

Ebba Busch Thor berättade att hon just nu är ute för att möta väljare och få med sig deras viktigaste frågor inför valet, naturligtvis vill hon också berätta om Kristdemokraternas politik, hon har nu varit partiledare i tre år och hon bor utanför Uppsala men i rollen som partiledare tillbringar hon mycket tid i Stockholm och hon reagerade på att många frågor hon får är Stockholmsbaserade och det var något hon ville bryta.
Turnén har hållit på i två månader nu och nästa vecka så är det Malmö och Göteborg sedan så är huvuddelen av turnén klar och Ebba Busch Thor är säker på att hon kommer ha krafter kvar sedan när valet kommer närmre och hon har passat på att ta pauser i den här turnén också för att ladda batterierna.
- Jag får mycket kraft också utav att vara ute så här, det ger mycket energi att träffa väljare som visar på hur angeläget det är att vi får till ett maktskifte, sa Ebba Busch Thor.

Sjukvården är viktigaste för Kristdemokraterna.

Ebba Busch Thor berättade att Kristdemokraterna har gjort sjukvården till sin viktigaste fråga i det här valet och när hon nu är ute och träffar människor så är det just sjukvården som är det som kommer upp oftast, men då vet hon inte om det är för att det är en viktig fråga för KD eller om det är den som är viktigaste ute i landet.
Hon får även prata om integration och vilka värderingar som inte kan vara valbara i ett land.
- Man måste kunna lita på att sjukvården fungerar för att till syvende och sist handlar det om människors känsla om man kan lita på Sverige eller inte, sa Ebba Busch Thor.

Tre vikta frågor om sjukvård.

Kristdemokraterna vill ge mycket mer pengar till sjukvården och i sin senaste skuggbudget så la de mycket mer på vård och omsorg än vad regeringen har gjort berättade Ebba Busch Thor och sedan vill de se att det blir mer sjukvård för pengarna som läggs ut och det tror Ebba Busch Thor kan möjliggöras genom en annan styrning av sjukvården och att det finns andra arbetssätt som kan fungera bättre.
Kristdemokraterna vill återinföra kömiljarden och satsa på fler vårdcentraler och att vårdcentralerna måste ha öppet mer än vad de har idag, många som idag hamnar på akuten skulle kunna gå till en vårdcentral i stället men då måste den verksamheten byggas ut ordentligt.
Den sista frågan när det gäller sjukvården är att Kristdemokraterna vill se en statlig styrning av våra stora sjukhus och avskaffa landstingen.
Landstingen är för komplicerade och byråkratiska och klarar inte av sitt uppdrag när det gäller den högkvalificerade vården, istället för landsting vill de se ett statligt huvudmannaskap för sjukvården så att det ska finnas möjlighet för olika aktörer men det behöver finnas ett större statligt engagemang för att se till att människor får den vård de behöver inom rimlig tid berättade Ebba Busch Thor.
- Idag kan människors chanser att överleva svår sjukdom påverkas helt av vilket landsting man bor i och så kan vi inte ha det, sa Ebba Busch Thor.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar