×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2018-05-01  

David Urwitz spelade i Växthuset.

David Urwitz spelade i Växthuset.

På lördagskvällen spelade David Urwitz i Växthuset i Stadsträdgården och det var rätt många som tog sig dit för en finstämd kväll med bra musik.
David Urwitz är just nu ute på en soloturné och Örebro var näst sist på den här omgången av rundresan i landet och jag föredrar faktiskt när han är utan band eftersom det är lättare att höra hans texter då.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

På lördagskvällen spelade David Urwitz i Växthuset i Stadsträdgården och det var rätt många som tog sig dit för en finstämd kväll med bra musik.
David Urwitz är just nu ute på en soloturné och Örebro var näst sist på den här omgången av rundresan i landet och jag föredrar faktiskt när han är utan band eftersom det är lättare att höra hans texter då.

Ny skiva.

David Urwitz släppte sin sjunde skiva i februari i år och vi fick höra några nya låtar den här kvällen även om han mixade både gammalt och nytt på ett bra sätt.
Jag Fick Ett Piano Av Per Och Hans Bror är namnet på senaste skivan och det sköna med David Urwitz är att man får det man förväntar sig, lugnt texter som växer med tiden och just tid är något man kan behöva när man lyssnar på David Urwitz, det är inte säkert att han fastnar på första försöket men lyssna några gånger så växer låtarna på något sätt och de blir bara bättre, så har det varit med hans musik och den här nya skivan är inget undantag.

Nytt och gammalt.

Den här kvällen blev det lite ny musik och rätt så mycket gammal, även om David blandade rätt så ordentligt, öppningslåten var För Din Skull och den passade faktiskt riktigt bra att starta kvällen med även om jag tänker på den som sista låten eller ett extranummer, efter den så spelade han Kasta Sten och de låtarna passar bra ihop.
Den första nya låten som spelades var Titta Bort och den blev min favorit så där direkt, den handlar om att man faktiskt väljer att titta bort istället för att ingripa när man ser något hända och att även att göra ingenting är faktiskt ett val man gör och jag tyckte att David fått ihop den texten bra.

Flera nya låtar.

Frågan som nästan jämt dyker upp när en musiker släpper en ny skiva är om man kommer att känna igen musiken och det gör man när det är David Urwitz, han håller sig till sin lite lågmälda längtande texter och jag som har hört honom flera gånger tidigare gillade att det låter precis som jag tycker att han ska även om det också kändes som om han hittat ny energi och att låtskrivandet har utvecklats sedan förra skivan.
På senaste skivan så har han en duett ihop med Caroline af Ugglas fast den här kvällen blev den inte framförd som duett men det skulle vara kul att få höra den så som David tyckte att den skulle framföras, alltså som duett.

Mycket musik och prat.

David Urwitz spelar gärna två låtar på raken eller fler innan han pratar till publiken men när han väl pratar så berättar han små historier av olika slag och han presenterade sig med orden Ja jag börjar med att presentera mig om det är någon som kanske har blivit medtvingad eller kidnappad och just en sådan öppning är rätt typisk för David Urwitz.
Vissa historier är korta och andra kan vara rätt långa men han är duktig på att förmedla det han vill och att få fram de komiska sidorna i det han berättar så han är bra att lyssna till oavsett om det är sång eller prat.

I Örebro ungefär en gång om året.

Vi pratade lite med David Urwitz efter spelningen och då berättade han bland annat att han har spelat i Örebro ungefär en gång om året och att han har spelat i Växthuset en gång tidigare för ungefär fem år sedan, de sista gångerna han spelade i Örebro så var han på East West men nu var det skönt att vara tillbaka i Växthuset igen.
- jag var här senast i december, jag är ju här nästan en gång per år känns det som, sa David Urwitz.

En lite mer avskalad skiva.

Den nya skivan beskrev David som en mer avskalad skiva och den tog 4 år att få färdig, under arbetets gång så har det blivit att de skalat av från låtarna istället för att lägga till, de startade med mycket gitarr och piano men slutade med att de tog bort en hel del så att bara skelettet är kvar och det var det som David ville ha den här gången.
Den här skivan ville han också skulle vara annorlunda mot de tidigare skivorna och det tycker han att han har lyckats med, en del texter är också om ett nytt ämne och det är det allt mer orättvisa samhället som David sa att han ser och då vill han skriva texter om det utan att moralisera vilket inte har varit helt lätt.
- Jag ville försöka också att ge mig på ett ämne som jag tycker att jag har försökt en massa år och det är att, utan att moralisera kring det, men jag ville få fram att jag tycker att det har blivit mycket mer orättvist i vårt samhälle, sa David Urwitz.

Tankar på nästa skiva.

Nu när den här skivan är klar så har tankarna redan börjat gå till hur han vill ha sina nya låtar, det är något han inte vet idag men det beslutet kommer att växa fram och nu efter att han har varit ute och spelat rätt mycket så känner han sig ändå glad i den typ av produktion som det var på den här skivan.
Responsen han har fått när han har varit ute har bara varit positiv till de nya låtarna men så är det ju också att de som hör av sig tycker om det han har gjort, men man kan ju inte veta vad de som inte hör av sig tycker.
- Men de som hör av sig tycker att det här var ett rätt steg som jag gjorde, sa David Urwitz.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar