×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2018-03-28  

Följ med Olle Unenge på en promenad längs Svartån.

Följ med Olle Unenge på en promenad längs Svartån.

Under onsdagen så satt Olle Unenge och signerade sin nya bok Längs Svartån, signeringen hölls inne på Lindhska bokhandeln i Örebro och vi passade på att vara där lite tidigt så att vi han få en intervju med Olle innan han fick sätta sig och signera böcker.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Under onsdagen så satt Olle Unenge och signerade sin nya bok Längs Svartån, signeringen hölls inne på Lindhska bokhandeln i Örebro och vi passade på att vara där lite tidigt så att vi han få en intervju med Olle innan han fick sätta sig och signera böcker.

Lite nervöst.

När vi kom in på Lindhska så var Olle Unenge lite nervös eftersom klockan var tio i tolv och böckerna hade inte kommit än men som tur var så kom de under vår intervju så att boksigneringen kunde bli av, Olle Unenge hade berett sig på en plan b så han hade sin nya skiva med sig också ifall att det skulle bli något fel i leveransen.

Två års arbete bakom boken.

Olle Unenge berättade att han har arbetat med boken i ungefär två år och sträckan utmed Svartån som har har ägnat sig åt är från Lindbacka ner till Hjälmaren.
I början funderade han på att ta hela Svartån ända uppifrån sjön Ölen men eftersom han inte har bil så skulle det bli lite svårt att göra rent praktiskt och sedan skulle det kunna bli lite väl pretentiöst så han fokuserade på delen som rinner igenom Örebro.
Arbetet med boken tog ungefär två år och då har han gjort allt själv från fotograferandet till formgivning av boken och det är många fotografier som visar Svartån och omgivningarna runt ån.
- Den börjar ju uppe i Bergslagen i en sjö som heter Ölen, det tilltalar ju mig för jag gillar öl, men så kände jag att det blev tillgjort, berättade Olle Unenge.

Kul att göra allt själv.

I början så pratade Olle Unenge med vänner som skulle kunna hjälpa till och skriva texterna i boken men det blev inte av på grund av att de inte hade tid just då så han bestämde sig för att göra allt arbete själv och han visste vad han gav sig i i eftersom han tidigare har gjort en bok om Stadsparken i Örebro.
Tanken på en bok kom efter att han lagt upp promenads bilder på Facebook och fått många likes och att det var många han träffade som tyckte att han skulle göra en bok av alla bilder.
Det är också han själv som har ordnat med ekonomin för att kunna trycka upp boken och det är med hjälp av förhandsbeställningar från olika rörelser som ligger efter Svartån och intresset var stort så nu är boken verklighet.
- Då kände jag att det kan nog funka, sa Olle Unenge.

Har alltid tagit bilder.

Olle Unenge berättade att han alltid har tagit bilder och han och hans fru brukar promenera och eftersom de bor nära Svartån så blir det ofta efter den som de går.
Olle har fotograferat sedan många år tillbaka men att det nu blev en bok om fotografierna var att det faktiskt inte fanns något skrivet om den tidigare och det var samma sak när han gjorde sin bok om Stadsparken där fanns det också ett hål att fylla.
Om det blir någon mer bok beror nog på om han upptäcker något mer i sin närhet som faktiskt inte finns dokumenterat.
- Nu får det räcka ett tag, kommer jag på något som verkar roligt så gör jag väl något, så är det ju, sa Olle Unenge.

Möjlighet att se bilderna i lite större format i Wadköping.

Olle Unenge ska också ställa ut bilderna från boken i Wadköpingsrummet och utställningen startar redan nu till helgen.
Påskafton mellan 11 – 16 så är det vernissage och sedan pågår utställningen till 12 april.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar