×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-02-14  

Moderaterna vill se skattesänkning i Örebro.

Moderaterna vill se skattesänkning i Örebro.

Anders Åhrlin och Maria Haglund från Moderaterna i Örebro inledde valåret med att gå ut med att de vill se en skattesänkning med 50 öre per hundralapp och den skattesänkningen är att ta bort den skattehöjning som den sittande majoriteten i Örebro kommun genomförde 2016.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Anders Åhrlin och Maria Haglund från Moderaterna i Örebro inledde valåret med att gå ut med att de vill se en skattesänkning med 50 öre per hundralapp och den skattesänkningen är att ta bort den skattehöjning som den sittande majoriteten i Örebro kommun genomförde 2016.

Det går bra för Örebro.

Både Anders Åhrlin och Maria Hagström sa att det är roligt att valrörelsen äntligen drar igång och de får inleda sin lokala valrörelse med ett löfte om skattesänkning så att skatteläget går tillbaka till hur det var innan höjningen som genomfördes 2016.
Anders Åhrlin sa på presskonferensen att det går bra för Örebros näringsliv just nu precis som för hela Örebro och på grund av skatteutjämningssystemet så kommer Örebro att få 87,9 miljoner mer än beräknat i skatteintäkter under 2018 och även framöver så det är ingen engångssumma.
Örebro kommun har de senaste åren haft ett överskott i finanserna precis som vi ska ha och Moderaterna har räknat bort en gångs intäkter från överskotten och då blev överskottet för i år 2017, 440 miljoner kronor vilket betyder att Örebro går bra och då anser Moderaterna att skattenivån är för hög.
- Vi tänker ge tillbaka Örebroarna deras pengar, vi vill riva upp den här skattehöjningen som Socialdemokraterna gjorde 2016, sa Anders Åhrlin.

Örebro ligger högt.

Örebro kommun har ett högt skattetryck om man jämför med liknande kommuner i landet och Anders Åhrlin vill se att Örebro är konkurrenskraftigt även genom skattetrycket.
Kommunsektorn går bra idag eftersom det är högkonjunktur så att det blir högre skatteintäkter men Örebro ligger exceptionellt högt i skattesatsen och om Örebro ska kunna locka till sig investeringar och nya människor så är skattesatsen en del till att göra Örebro attraktivt och att visa att det går bra för vår kommun.
- Örebro kommun ska inte vara en högskattekommun, sa Anders Åhrlin.

Skattesänkningen under mandatperioden.

Anders Åhrlin var tydlig med att de vill se skattesänkningen så tidigt som möjligt men beroende på hur utvecklingen ser ut för Örebro kommun framöver så kan den även dröja lite men någon gång under mandatperioden ska den bli av om Moderaterna får styra Örebro efter valet, men det innebär ju också att förhandlingar inom den koalition som ska styra efter valet går som Moderaterna vill.
- Vi kan finansiera hela skattesänkningen med de resultat vi tidigare har sett, sa Anders Åhrlin.

Örebro kommun ska ägna sig åt sitt välfärdsuppdrag.

Maria Haglund berättade att Moderaterna vill se att Örebro kommun lägger större fokus på vård, skola och omsorg.
Moderaterna i Örebro lovar kvalitet och Maria Haglund var säker på att de kan klara av det med en lägre skattesats, idag ser vi brister i välfärden och ofta så beror inte bristerna på pengar utan andra faktorer som till exempel styrning och kvalitetsbrister och en viktig sak är utvärderingar så att satsningar verkligen resulterar i kvalitet och att det blir bra och rätt saker det satsas på.
- Socialdemokraterna i Örebro gör idag ett dubbelfel anser vi, de tar ut för mycket i skatt av Örebroarna och de levererar alldeles för låg kvalitet i välfärden, sa Maria Höglund.

Äntligen är valrörelsen igång.

Maria Haglund berättade efter pressträffen att det är skönt och jättekul att valrörelsen äntligen drar igång, Moderaterna i Örebro träffades under måndagen och alla är jättepeppade inför att få dra igång nu.
Skattesänkningsförslaget är deras första men det kommer naturligtvis fler allteftersom valet närmar sig men Maria Haglund var nöjd med det här fösta utspelet.
- Det är jättekul att vara igång och vi träffade vår fullmäktige grupp och vi samlade våra Moderater igår och alla är jätte peppade för valrörelsen, sa Maria Haglund.

Det finns pengar i systemet.

Anledningen till att Moderaterna vill sänka skatten med 50 öre är att det idag finns pengar som gör den sänkningen möjlig utan att det påverkar kommunens verksamheter berättade Maria Haglund.
Även om det finns pengar så vill Moderaterna effektivisera kommunen och då speciellt förvaltningen som de tycker är onödigt stor idag och så vill de sänka överskottet som Örebro kommun gör varje år.
- Vi tycker ju att det finns rätt mycket att göra för att få en mer effektiv förvaltning av Örebro kommun och det har vi sagt i flera år att vi behöver också dra ner på den politiska organisationen, sa Maria Haglund.

Ge tillbaka pengar till örebroarna.

Anders Åhrlin berättade att Moderaterna i Örebro var emot skattehöjningen som den styrande majoriteten fick igenom 2016 och därför vill de riva upp det beslutet och ge tillbaka de 50 ören som skattehöjningen var på.
När det går bra för Örebro så ska Örebroarna också märka det och få bestämma själva vad de vill använda de extra pengarna till, en annan anledning till skattesänkningen är att de anser att Örebro kommer att bli mer konkurrenskraftigt bland landets kommuner om vi inte har den högsta skatten av jämförbara kommuner i landet.
- Då ser vi också till att Örebroarna också får vara med i den här framgången som Örebro har totalt sett och har haft, sa Anders Åhrlin.

Vill locka företag till Örebro.

Även om det går bra för Örebro just nu så tror Anders Åhrlin att en lägre skatt skulle kunna locka ännu fler företag att etablera sig i Örebro och det är bra för staden på sikt, inte bara att det kommer nya företag utan att de företagen också behöver kompetent arbetskraft.
Örebro kommun klarar av att sänka skatten och ändå ha tillräckligt med pengar för att klara av alla kommunens åtaganden när det gäller välfärden.
- Då vill ju inte vi säga välkommen till Örebro kommun vi som har högst skatt, utan snarare vill vi säga, välkommen till Örebro kommun här har vi ändamålsenligt skatteuttag, sa Anders Åhrlin.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar