×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-01-30  

Musik för alla hjärtan på Konserthuset.

Musik för alla hjärtan på Konserthuset.

På alla hjärtans dag den 14 februari är det en konsert till förmån för Örebro Stadsmission i Konserthuset i Örebro.
På scenen blir det flera olika artister, bland annat Karin Wistrand, Meadows och DSH5, alla intäkter från konserten går till Örebro Stadsmission.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

På alla hjärtans dag den 14 februari är det en konsert till förmån för Örebro Stadsmission i Konserthuset i Örebro.
På scenen blir det flera olika artister, bland annat Karin Wistrand, Meadows och DSH5, alla intäkter från konserten går till Örebro Stadsmission.

Alla intäkter till Stadsmissionen.

Lars-Göran Rosén, Örebro Stadsmission berättade att de har två anledningar till att arrangera en konsert, dels behöver de få in pengar till verksamheten och sedan vill d visa för Örebroarna att de finns.
Just den här konserten är lite extra berättade Lars-Göran också eftersom Konserthuset och alla artister ställer upp ideellt så att alla intäkter går till Stadsmissionen.
Örebro Stadsmission har många olika verksamheter den som flest antagligen har hört talas om är deras second hand inne i centrala Örebro och den är en viktig del för verksamheten men det finns jämt behov av pengar.
- För att vi vill sprida kunskapen om att Örebro Stadsmission finns och vad vi håller på med och sedan är det också det att vi behöver pengar inför verksamheten

Musiker är bättre än alla andra människor.

Lars-Göran Rosén har haft lätt att få musiker att ställa upp den här kvällen och han berättade att när du frågar en musiker om hjälp på det här sättet så får du två olika svar, Jag kan tyvärr inte den dagen även om jag skulle vilja eller så blir svaret klart att jag är med.
Lars-Göran har inte varit med om att någon sagt nej till att spela gratis för en bra sak utan de är fantastiska att arbeta med.
- Det är fantastiskt att jobba med musiker, sa Lars-Göran Rosén.

Från lite mjukare rock till jazz.

Upplägget av konserten Musik för alla hjärtan är att det ska vara en rätt stor bredd på musiken men inget som sticker ut för mycket utan det ska passa många smaker och det verkar de ha lyckats med.
De som är med och spelar är Meadows singer/songwriter, Amanda Ginsburg jazz, DSH5 folkrock, Martin Håkan pop och som avslutning blir det Karin Wistrand som kommer att ackompanjeras av DSH5.

Örebro Stadsmission erbjuder livskvalitet till de som har det tuffast.

Örebro Stadsmission är en ideell förening som arbetar för att hjälpa de som har det svårast i samhället, på Porten erbjuder de frukost och lunch till de som inte har mat för dagen och för de som saknar bostad finns det möjlighet att duscha och tvätta kläder, tanken med Örebro Stadsmission är att kunna erbjuda hjälp hela vägen in i samhället för de som av olika anledningar har hamnat i utanförskap.
Det finns flera olika verksamheter på Örebro Stadsmission för att alla ska kunna hitta någonting att göra för att få en meningsfull vardag och alla som kommer till Stadsmissionen är inte hemlösa de har också verksamheter för de som står långt ifrån arbetsmarknaden och de har hela tiden planer på att starta upp fler projekt för att kunna hjälpa fler i Örebro för hemlösheten är hög här så bara den biten tar stor bit av deras verksamhet.
- Vi har olika verksamheter både där vi erbjuder frukost och lunch till dem som inte har mat för dagen så att säga, men också praktisk hjälp på olika sätt och vis med allt ifrån att kunna duscha eller tvätta sina kläder eller få ut nya kläder eller sådana saker och lite och erbjuda lite livskvalitet även för dem som normalt sätt i sitt vanliga liv har det väldigt tufft, berättade Lars-Göran Rosén.

Kom och hjälp till.

Alla som vill har möjlighet att hjälpa Örebro Stadsmission, förutom att gå på deras konsert eller att handla i någon av de två second hand butikerna så kan man bli volontär och hur mycket man hjälper till är helt beroende på hur mycket tid man vill avvara.
Stadsmissionen har många olika verksamheter berättade Lars-Göran Rosén och alla hjälp är välkommen.
Förutom butikerna så kan man hjälpa till på Porten, tidigare Ria-Dorkas och där kan man bland annat hjälpa till att dela ut mat till besökarna eller så är man välkommen med egna idéer om vad man kan göra.
- Vi vill bygga upp en bank med människor som kan hjälpa till med olika saker så att man slipper köpa in på faktura, sa Lars-Göran Rosén.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar