×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-09-07  

Ulrika Sandberg (S) blir kommunalråd för samhällsbyggnad.

Ulrika Sandberg (S) blir kommunalråd för samhällsbyggnad.

Ulrika Sandberg valdes under torsdagen till att efterträda Björn Sundin som kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor och hon valdes enhälligt av socialdemokraternas lokala föreningar i Örebro kommun.
Tidigare i veckan presenterades Ulrika Sandberg som Socialdemokraternas valberednings kandidat till posten som kommunalråd och vi fick då en intervju med Ulrika inför det kommande valet.


© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Under tisdagen samlade Socialdemokraterna i Örebro kommun till en pressträff där Irén Lejegren (S), ordförande Socialdemokraterna Örebro kommun samt ordförande i deras valberedning, presenterade Ulrika Sandberg som kandidat till att efterträda Björn Sundin som kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor.

Valberedningen anser att de hittat en stark kandidat.

Irén Lejegren (S) sa bland annat under en pressträff i tisdags att valberedningen anser att de har hittat en stark kandidat och Irén var tydlig med att Ulrika Sandberg inte är vald ännu utan valet hålls på torsdag, den sjunde september,, men hon är den kandidat som de har tagit fram.
I valet av ett nytt kommunalråd så är alla lokalföreningar med och röstar på den kandidat de anser vara det bästa valet och Irén Lejegren hoppas då att de ska tycka likadant som valberedningen har gjort.
- Jag känner mig trygg med att det är en mycket god kandidat vi har, sa Irén Lejegren.

Tillbaka i kommunpolitiken.

Irén Lejegren presenterade Ulrika Sandberg med orden att hon är 45 år och är en erfaren politiker som har arbetat på många olika nivåer inom socialdemokratiska partiet.
Ulrika är också en handlingskraftig person , sa Irén Lejegren och fortsatte med att hon är van att både leda och lyssna och hon har arbetat både regionalt, lokalt och varit sekreterare för riksdagsgruppen vilket gör att hon har erfarenhet av alla de olika politiska nivåerna.
Idag är Ulrika Sandberg förste ombudsman för Socialdemokraterna i Örebro län och hon har också tidigare varit ordförande i tekniska nämnden i Örebro kommun, i grunden är Ulrika utbildad personalvetare.

Örebro måste fortsätta satsa.

Ulrika Sandberg sa bland annat att den här nomineringen kändes stor och hon hoppades naturligtvis på att få medlemmarnas förtroende i valet på torsdag.
Örebro växer snabbt sa Ulrika Sandberg och det innebär stora utmaningar, ju fler företag som flyttar hit och ju fler som arbetar i Örebro desto bättre kan vi bland annat göra våra skolor, Örebro har inte någon gång tidigare vuxit så här snabbt, men trots att det går så snabbt så finns det många som känner att de inte är en del av det här och det är en utmaning som Ulrika Sandberg vill ta tag i om hon får medlemmarnas förtroende i valet.
Fler måste få känna att de är delaktiga oavsett var i Örebro kommun de bor och under stadsbyggnadsområdet så handlar det väldigt mycket om tillväxt och att Örebro måste fortsätta satsa för att ligga i framkant.
- Örebro har ju gått från att vara staden lagom till en plats där allt är möjligt och det här har skett på ganska få år, sa Ulrika Sandberg.

En nervös väntan.

Vi fick en intervju med Ulrika Sandberg efter att hon presenterats som kandidat och hon berättade då att det kändes lite konstigt att bli presenterad som kandidat och inte när hon var vald och det kommer att bli en lång väntan till på torsdag kväll när hon vet om hon har medlemmarnas förtroende.
Ulrika fick frågan om hon ville ta över efter Björn Sundin direkt han aviserade att han ville sluta, men hon svarade inte ja på en gång utan det tog några veckor innan hon bestämde sig för att tacka ja.
Anledningen till att hon tackade ja till frågan var att det är frågor som hon tycker är viktiga som behandlas inom samhällsbyggnadsområdet och det är just de frågorna hon brinner för.
- Det är frågor som jag tycker är väldigt roliga och viktiga, det är det här området som jag brinner för och då är det, ja det ska bli väldigt, väldigt roligt


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar