×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-08-24  

Moderaterna i Örebro Län ber Anna Kinberg Batra stiga åt sidan.

Moderaterna i Örebro Län ber Anna Kinberg Batra stiga åt sidan.

Under en pressträff på torsdagen berättade Anders Åhrlin, Förbundsordförande Moderaterna Örebro Län, de går från att ha stött Anna Kinberg Batra vid flera tidigare tillfällen till att nu kräva hennes avgång så nu är det nio länsförbund inom Moderaterna som kräver hennes avgång.


© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Under en pressträff på torsdagen berättade Anders Åhrlin, Förbundsordförande Moderaterna Örebro Län, de går från att ha stött Anna Kinberg Batra vid flera tidigare tillfällen till att nu kräva hennes avgång så nu är det nio länsförbund inom Moderaterna som kräver hennes avgång.

Moderaterna har en tuff period.

Anders Åhrlin började pressträffen med att säga att Moderaterna just nu genomgår en tuff period och Moderaterna i Örebro Län och alla deras olika föreningar har haft möten och diskussioner under gårdagen och även under förmiddagen idag och då kommit överens om hur de ser på partiets framtid och då har de omprövat sitt förtroende för Anna Kinberg Batra som partiordförande och kommer nu också att ansluta sig till de som kräver hennes avgång.
Anledningen till att Anna Kinberg Batra inte längre har deras förtroende är att de inte tycker att hon har kunnat förmedla Moderat politik på ett bra sätt och hon har heller inte tagit vanliga människor i försvar från regeringens skattehöjningar.
- Anna Kinberg Batra har tyvärr inte lyckats föra fram Moderaternas politik, som vi ser det, på ett tillfredsställande sätt, sa Anders Åhrlin.

Medlemmar är missnöjda.

Anders Åhrlin själv gillar Anna Kinberg Batra men medlemmarna i Moderaterna Örebro län vill inte att hon sitter kvar som partiordförande och då rättar han sig efter deras vilja.
Däremot så har de inte diskuterat några namn på en efterföljare till Anna Kinberg Batra utan den frågan är fortfarande öppen eftersom de har koncentrerat sig på förtroendet för deras partiordförande.
Moderaterna har 14 föreningar i Örebro Län och av dem var det åtta föreningar som vill se att Anna Kinberg Batra avgår, en förening ville ha henne kvar och övriga föreningar är avvaktande. Örebro, Karlskoga, Lindesberg och kringliggande föreningar har sagt att de vill att Anna Kinberg Batra avgår.
Som förbundsordförande i Örebro Län så måste jag lyssna till medlemmarna och det är en tydlig majoritet för en ny partiledare.
- Vårt ställningstagande utgår ifrån vad våra medlemmar tycker och vad våra föreningsledare också har samlat ihop, vi har inte alls tagit någon ställning till kandidater på något sätt utan vi utgår från vad vi hoppas ska möjliggöra en valvinst i nästkommande val, sa Anders Åhrlin.

Oväntad stor majoritet för avgång.

Vi fick en intervju med Anders Åhrlin efter pressträffen där han berättade att de har sett i opinionsmätningar att förtroendet för Anna Kinberg Batra har varit lågt, så de samlade ihop alla medlemmar för att få reda på vad de tycker och svaret blev en majoritet för att kräva hennes avgång.
Majoriteten var oväntat stor sa Anders Åhrlin, visst hade han känt av ett missnöje med partiledaren men han hade inte trott att det var så stort som det var.
Det har gått tre år nu med Anna Kinberg Batra och Anders Åhrlin sa att han trodde att missnöjet med henne har växt under tiden när de ser att partiet inte lyfter.
- Jag har väl som partiordförande i vart fall haft goda känningar om hur det känns runt omkring i länet, sa Anders Åhrlin.

Nu gäller det att hålla ihop partiet.

Vi behöver någon som kan leda partiet i rätt riktning och som kan hålla ihop partiet.
En annan viktig sak är att det behövs någon som kan motivera alla de Moderater som är ute och kämpar för en valseger i nästkommande val och någon som går hem i stugorna.
Anders Åhrlin är helt säker på att de kommer att hitta någon med alla de kvalifikationerna innan valet.
- Vi har många bra Moderater i vårt parti så klart och jag är övertygad om att vi tillsammans med valberedningen kommer att hitta bra namn, sa Anders Åhrlin.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar