×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-06-18  

Allsång med körbesök.

Allsång med körbesök.

Allsången på Strömpis har dragit igång och den här fredagen så var inte vädret så jätte bra så det var inte lika trångt som det brukar vara inne på Strömpis när Magnus Sjögren och hans nya allsångsband drog igång.
Trots gråväder så var stämningen på topp inne på Strömpis och det var en hel del ny publik den här kvällen, det är också ett nytt allsångshäfte med en hel del nya låtar.

© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
30 Klickbara bilder.

Allsången på Strömpis har dragit igång och den här fredagen så var inte vädret så jätte bra så det var inte lika trångt som det brukar vara inne på Strömpis när Magnus Sjögren och hans nya allsångsband drog igång.
Trots gråväder så var stämningen på topp inne på Strömpis och det var en hel del ny publik den här kvällen, det är också ett nytt allsångshäfte med en hel del nya låtar.

Nytt band.

Den onödigt stora allsångsorkestern gör att det blir ett mycket fylligare ljud från scenen och de två tjejer som körar hade fullt upp med att hålla ordning på Magnus förutom att de skulle sjunga också, kören lägger till en extra dimension för nu kan Magnus prata bäst han vill i låtarna fast musiken fortsätter.
Efter att ha spelat med bara två musiker tidigare i lilla allsångsbandet blir det en rätt stor skillnad när det är ett helt band på scenen och när de har spelat ihop sig lite mer så kommer de säkert att kunna leka lite mycket med musiken som de gjorde med det lilla allsångsbandet, för allsången betyder mycket lek med musiken också och inte bara att publiken är med och sjunger.

Nya låtar i allsångshäftet.

Inför varje sommar med allsången så har de bytt ut ungefär en tredjedel av alla låtarna och den här kvällen fick vi bland annat sjunga Jag vill vara din Margareta, Sarah och Det gör ont, jag gillar att de tar med lite nyare låtar också eftersom det betyder att fler åldersgrupper kan vara med på allsången.
Den här kvällen kändes det som att medelåldern på publiken var lite yngre än vad den brukar vara och det känns uppmuntrande för allsång är ju något som tilltalar alla åldrar.

Körbesök.

Den här kvällen hade allsången besök av kören Joyvoice under ledning av Patrik Harrysson och de sjöng U2:s Pride (In the name of love) och en del av publiken sjöng med i den också.
Kören fick välja en låt ur allsångshäftet som de skulle sjunga och de valde Jag ska förföra en ängel och den gjorde de också riktigt bra.
Körens besök var en kul grej och även om det bara var en liten del av kören som var på plats så blev scenen helt full, Strömpis har inte så stor scen så det var kul att det inte var hela kören.

Två körer.

Vi fick en intervju med körledaren Patrik Harrysson efter allsången och han berättade att Joyvoice egentligen är två körer och totalt är det ca 150 personer som är med i körerna men de har plats för fler och Joyvoice startades upp i februari 2017 så de har bara sjungit ihop i en termin, nu så ska de ta sommarledigt men för de som vill vara med startar nästa termin framåt hösten.
Patrik Harrysson berättade också att han känner Magnus Sjögren så det var Magnus som frågade om de inte kunde vara med på allsången och först så var Patrik lite tveksam men sedan så tänkta han att kör och allsång det är ju en perfekt kombination och kvällen blev mycket lyckad.

Överraskningar ingår.

Överraskningar ingår när det är allsång på Strömpis och det roliga är att de oftast inte säger något i förväg så det gäller att vara på allsången för att få uppleva sådana här halvspontana musikaliska överraskningar.
Jag förstår att allsången på Strömpis har blivit så omtyckt eftersom det är möjligt för publiken att komma med önskningar och att de har börjat blanda låtlistan med gammalt och nytt och det har nästan blivit lite så att allsången har blivit ett tecken på att sommaren äntligen har kommit och att man aldrig vet helt säkert vad sommaren kommer att föra med sig.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar