×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-05-20  

Den nionde juni för nionde året är det premiär för allsång på Strömpis.

Den nionde juni för nionde året är det premiär för allsång på Strömpis.

Nu när juni och sommaren närmar sig så är det dags för allsången på Strömpis, nionde juni för nionde året och om det blir som det brukar bli så blir det med en stor publik på Strömpis uteplats och ett rejält tryck i publiken under hela allsången.


© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Nu när juni och sommaren närmar sig så är det dags för allsången på Strömpis, nionde juni för nionde året och om det blir som det brukar bli så blir det med en stor publik på Strömpis uteplats och ett rejält tryck i publiken under hela allsången.

En del nyheter.

Vi fick en intervju med Magnus Sjögren inför allsångspremiären och han berättade bland annat att det i år blir ett helt band på scenen så det är inte lilla allsångsorkestern som spelar i år.
Ett helt band ställer ju också sina egna krav och ger andra svårigheter än vad den lilla allsångsorkestern gjorde.
När bandet bara var på tre personer(Magnus inräknad) så var det enkelt att improvisera och sedan att de spelat ihop länge gjorde det ännu enklare, i år så kommer de inte att vara lika vana vid varandra och det kommer vara fyra musiker plus Magnus Sjögren så det finns mycket mer som kan gå fel och exakt hur uppsättningen kommer att se ut på scenen är inte helt klart än.
- Det kommer att gå bra, det tror jag, det måste det ju göra, sa Magnus Sjögren.

En tredjedel nya låtar.

Magnus Sjögren berättade att de varje år har bytt ut ungefär en tredjedel av låtarna i allsångshäftet och ändå så klagar människor på att det jämt spelas samma låtar, de enda låtar som jämt ingår det är Magnus egna låtar som till exempel Så Där som inleder allsången varje fredag. Allsångshäftet har ett fast antal sidor så varje år blir det en diskussion om vilka låtar som ska vara kvar och vilka som ska bytas ut, berättade Magnus.
I år ska han försöka få med någon av sina nya låtar också för att få visa att han fortfarande skriver egen musik och inte bara håller på med allsången.
- Många brukar säja att det är samma låtar varje år och så där och det får man höra, men vi har alltid bytt en tredjedel av alla låtar, men att byta alla det kommer vi ju aldrig att göra, det är klart, berättade Magnus Sjögren.

Envisheten belönas.

På frågan varför allsången har blivit så stor på just Strömpis så svarade Magnus att de orkade hålla ut längst och även om det inte var så jättebra de första åren så gav de inte upp utan fortsatte och nu så blir det nionde året som de har allsången, så det har fått växa fram.
Det blir också en hårdrockskväll med allsången i år om det blir fler temakvällar återstår att se, Magnus skulle gärna ha en kväll med dansbandslåtar men alla Örebroare som spelar dansband är ute och spelar på fredagskvällarna så han har inte lyckats hitta någon som kan ställa upp än, men han fortsätter att försöka så vem vet.
Det bli däremot fler gästartister men som vanligt vill inte Magnus berätta vilka och det är för att gästartisterna kommer till allsången för att det är kul, så det är ingen regelrätt spelning för dem, det innebär också att det är enklare för Magnus och bandet att planera när det är lite lösare.
- Fredagar och dansband det är ju rökt har vi förstått och deras höjdpunkt det är ju sommar, sa Magnus Sjögren.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar