×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-05-03  

Vårmönstringen slog nytt rekord.

Vårmönstringen slog nytt rekord.

Första maj betyder Vårmönstring för alla motorcyklister i Örebro och för tolvte året i rad arrangerade Garaget och Big Twins med fler Vårmönstring med insamling till fonden Stjärnglansen på USÖ.
Vårmönstringen det här året blev väldigt välbesökt och vissa deltagare har kört långt för att vara med.


66 Klickbara bilder.

© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
66 Klickbara bilder.

Första maj betyder Vårmönstring för alla motorcyklister i Örebro och för tolvte året i rad arrangerade Garaget och Big Twins med fler Vårmönstring med insamling till fonden Stjärnglansen på USÖ.
Vårmönstringen det här året blev väldigt välbesökt och vissa deltagare har kört långt för att vara med.

Sol lockade många.

Soligt och varmt väder brukar betyda många deltagare för vårmönstringen och så var det verkligen i år, samlingen vid Garaget på Holmen i Örebro lockade så många deltagare att det stod långa rader med motorcyklar efter vägarna runt Garaget och några av deltagarna hade varit väldigt tidiga berättade Pia Flodin eftersom de var på plats redan 10:30 trots att samlingen inte startade förrän 12:00 och de inte skulle åka innan 13:00.
Vårmönstringen lockar inte bara Örebros motorcykelåkare utan det kommer också rätt många utifrån, Karlstad och Norge brukar vara med rätt ofta men det här året såg jag många nya västar på plats för motorcykelåkare är rätt lätta att se var de kommer ifrån eftersom det står på ryggen, så i år var det kul att gå runt vid garaget och titta på alla människor förutom alla motorcyklar.

Nytt insamlingsrekord.

Insamlingen till Stjärnglansen brukar gå bra men i år så slog de det gamla rekordet ordentlig genom att få in 35660 kronor och då var det inte säkert att allt var medräknat än så det kan ha blivit mer.
Vårmönstringen fungerar som så att de som vill vara med köper en lott för 50 kronor och alla pengarna som kommer in den vägen går oavkortat till Stjärnglansen så det är många som köper fler lotter än en, det vanliga kändes som att det var två lotter per person.
Lotterna gör sedan att du har möjlighet att vinna fina priser ute hos Big Twins efter samlingen vid Garaget. Pia Flodin berättade att de har rätt enkelt att hitta sponsorer och att företag till och med har hört av sig till dem för att få vara med och sponsra och anledningen tror hon är att de dels har hållit på rätt länge nu och att de vet att pengarna går till ett bra ändamål.

Stjärnglansen ett litet ljus i mörkret.

Stjärnglansen är ett gåvokonto som finns på barnkliniken på USÖ och den är till för att sprida lite glädje till svårt cancersjuka barn.
Överläkare Gunnar Skeppner som är kontaktperson för kontot Stjärnglansen är också med under samlingen vid Garaget och tar emot avgifter och naturligtvis pratar med de som är med och det ger en lite extra tyngd åt deras insamling.
Gunnar Skeppner sa under samlingen att vårmönstringen ger en betydande del av pengarna som Stjärnglansen har att använda och han tackade alla deltagare innan de åkte iväg ut mot Hidingsta och Big Twins.

Motorcykelkortege på Drottninggatan.

Första maj avslutades med den traditionsenliga motorcykelkortegen på Drottninggatan och med det fina vädret så var det många som stannade kvar på stan för att titta på motorcyklarna när de kom åkande och på Stortorget var det verkligen många som gick runt och tittade på cyklarna och naturligtvis passade på att prata med åkarna också.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar