×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2017-02-07  

Handboll för integration.

Handboll för integration.

Handboll för hjärta och gemenskap är ett av de integrationsprojekt för unga som Örebro kommun med fler är med och stödjer och just det här projektet har handboll som den stora delen men barnen 10 - 12 år får också lära sig mycket annat och de har flera samarbetspartners som folktandvården och flera andra för att ge projektet en stor bredd.

© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
16 Klickbara bilder.

Handboll för hjärta och gemenskap är ett av de integrationsprojekt för unga som Örebro kommun med fler är med och stödjer och just det här projektet har handboll som den stora delen men barnen 10 - 12 år får också lära sig mycket annat och de har flera samarbetspartners som folktandvården och flera andra för att ge projektet en stor bredd.

Spela tillsammans med politiker.

Just den här eftermiddagen hade politiker bjudits in för att vara med och spela och Karolina Wallström (L), Cecilia Lönn Elgstrand (V), Anders Åhrlin (M), Katarina Bååt (MP) och Gunnar Oest (MP) ägnade sin eftermiddag åt handboll i Vivallaskolan.
Lagen som spelade var en blandning med politiker och barn och det såg ut som att alla hade riktigt kul och det viktiga i det här var inte att vinna och få poäng utan just att ha roligt.

Viktigt med idrott i integrationsarbetet.

Karolina Wallström (L) berättade att hon ser nyttan i att ha idrott av olika slag som ett hjälpmedel för att öka integrationen i Örebro och idrottens stora fördel är att den ger en neutral mötesplats.
Inom idrotten spelar inte religion eller kultur någon viktig roll utan alla har samma regler att förhålla sig till och det är viktigt när det gäller integrationen och just den här typen av projekt är något som Karolina Wallström gärna skulle se fler av.
Cecilia Lönn Elgstrand (V) var av samma åsikt att den här typen av projekt är viktiga för integrationen men att det då också är viktigt att det ges möjlighet för barnen att träffa andra barn så att det inte bara blir att de spelar i Vivalla eller Brickebacken.

Inte bara handboll.

Handboll för hjärta och gemenskap är inte ett rent sportprojekt utan de har även tagit med andra delar som kan vara bra för unga att lära sig som barnkonventionen och anledningen var att Jerker Lindgren (ordförande Handboll för hjärta och gemenskap) som är initiativtagare till projektet har en bakgrund inom Röda Korset ville ha ett projekt med många olika delar.
Tanken är att projektet ska starta upp handbollsklubbar i miljonprogramsområdena i Örebro och starten har varit i Vivalla och Brickebacken och nu när de projekten ska övergå i egen regi genom Simon Vivalla och Trädet i Brickebacken så har de fått en inbjudan från Hagaskolan att starta upp projektet där, men det ställer till lite problem eftersom det inte finns någon sportklubb som är verksam i Hagaskolan utan de har en kulturföreningen men det återstår att se hur det går att hitta en lösning på det för Jerker Lindkvist är helt säker på att det går att lösa.

Omtyckt med turnering under loven.

Emil Sterner (projektledare) berättade att projektet hade gått över förväntan bra och att de också har utvecklat projektet under tiden.
Mitt i projekttiden så kom Emil och de andra två ledarna på tanken om att ha turneringar också och den iden blev väldigt uppskattat så under höstlovet förra året så kom det 76 barn och förväntningarna från ledarna hade varit ungefär 30 barn.
Emil Sterner berättade att det var extra roligt att det kom barn från Vivalla och Brickebacken men även några som är med i ÖSK Handboll vilket gjorde att lagen under turneringen blev verkligen blandande och det blev så omtyckt att de planerar att ha en ny turnering under sportlovet i år.
- Det blev en heldag med lek och det bästa med det på hösten var ju det att vi hade ju ÖSK lagen med också, i samma åldrar så då mixade vi bara, sa Emil Sterner.

Handboll lär mer än bara sporten.

Emil Sterner berättade också att handboll är kul för att det är en fysisk sport och det är en ren sport trots att den är ganska tuff och man får lära sig disciplin.
Visst kan man få sig en smäll ibland eftersom det är en fysisk sport men det är inget att bli arg över och det var något som jag såg den här eftermiddagen, det var många närkamper i spelet och även om de till en början inte var så mycket lagtänk på planen så blev det bättre allteftersom de spelade och på slutet så var det verkligen lagspel på alla planer.
Det som barnen verkade uppskatta mest var just att få lära sig att skjuta och göra mål.
Awes berättade att han varit med och spelat några månader och det roliga var just att få lära sig att skjuta och vara med och spela.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar