×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2016-11-30  

David Urwitz spelade på East West.

David Urwitz spelade på East West.

Under fredagen gästades East West av David Urwitz och han har blivit en återkommande artist på East West och det här var tredje gången han var där för att spela.
Vi har hört David Urwitz flera gånger tidigare men det här var helt klart en av hans bästa konserter så här långt.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
11 Klickbara bilder.

Under fredagen gästades East West av David Urwitz och han har blivit en återkommande artist på East West och det här var tredje gången han var där för att spela.
Vi har hört David Urwitz flera gånger tidigare men det här var helt klart en av hans bästa konserter så här långt.

Det hörs när det är Urwitz.

Jag gillar låtskrivare som man direkt kan höra när de har skrivit och det kan man med David Urwitz, han har hittat sitt eget sätt att både skriva och framföra sina låtar och de nya låtarna går i samma anda som hans gamla.
David släppte sin senaste skiva under 2015 och det var en samlingsskiva för att markera att han då hållit på som låtskrivare och artist i 10 år och visst spelade David och bandet många gamla låtar men vi fick också höra flera helt nya låtar den här kvällen.
Längtan är fortfarande ett återkommande tema även om det nu inte är längtan bort från småstaden utan längtan efter andra saker.
Musiken är lite tillbakalutad och passar utmärkt en regnruskig höstkväll när man har möjlighet att kura ihop sig i soffhörnet och bara slappna av och lyssna.

Hela bandet.

Den här spelningen var med David och hans band och då blir det mer djup i låtarna än när det bara är David med gitarr eller piano.
Vi har oftast hört David solo så det var kul att få höra honom med bandet för det blir en annan känsla och en annan energi på spelningen då.
David Urwitz låtar passar både som akustiska och med helt band och jag har faktiskt lite svårt att bestämma mig för vilket jag föredrar, en fördel när hela bandet är med är att det blir lite mer fart i vissa låtar och det känns som att det är så de är tänkta att vara.
Musikerna tillför också djup till musiken och speciellt gitarristen Per Öjerot med sitt gitarrspelande och när munspelet kom fram så blev det väldigt bra.

Avslappnat och säkert.

David Urwitz kändes mer självsäker på scenen och han var avslappnad och det märktes att han trivs på den lilla scenen på East West.
Pausen blev bara en paus för bandet för David var kvar på scenen och passade på att berätta lite historier ur sitt liv och det gjorde han bra.
Publikkontakten var också något han var duktig på den här kvällen det kändes som att det var ett rum fullt av gamla vänner och lite så har det lätt att bli med David Urwitz.

10 år som låtskrivare och artist.

David Urwitz släppte en samlingsskiva under 2015 för att fira sina första 10 år som musiker och artist och han berättade att det var för att göra ett avslut med de låtarna och starta om på nytt.
David hade själv inte tänkt på att det redan gått 1 år utan det var människor runt honom som sa att han skulle göra något.
Nu håller David på att spela in en ny skiva och den planeras till nästa år och sommar eller höst som den ska släppas om allt går som David har tänt.
- Det var en sådan bisarr sak att det gått 10 år jag tyckte att då borde det kännas på ett visst sätt, sen var det då många runt omkring mig som sa att nu har du ändå hållit på med det här, så du kan inte hålla på att säga att du är precis ny med det här, sa David Urwitz.

Längtan finns kvar.

Många av David Urwitz texter handlar om längtan bort och han berättade att så länge han kan känna så mycket tillfredsställelse när han håller på med musik så längtar han bara dit och sedan så längtar han idag efter vardagliga saker, just nu så var det en längtan efter att få åka skidor.
David gillar verkligen att åka slalom och han vet att han kommer få göra det i februari, så längtan finns kvar men efter lite andra saker än när han började med musiken.

Går sin egen väg.

David Urwitz är också en artist som går sin egen väg och när jag frågade om när han planerade att släppa den nya skivan så blev det att han inte vill släppa den under våren 2017, för då släpper så många andra artister nya skivor, men till sommaren kanske.
Anledningen till att släppa skivan till sommaren är att han många gånger har fått höra att det är idiotiskt att släppa en skiva på sommaren, men han har gjort det tidigare och det var inga problem. David gillar att gå sin egen väg så därför siktar han lite på att släppa skivan under nästa sommar.
- Så ska man inte göra, säger folk, men då tänker jag att man kan göra som man vill det är ju lite det som jag har försökt att göra, sa David Urwitz.

East West är en favorit.

David Urwitz var tillbaka för att spela på East West under kvällen och det här blev tredje spelningen där på lika många år vilket David var väldigt glad för.
East West är ett av hans favoritställen i landet att spela på, dels så har de väldigt bra sushi och sedan är allt så trevligt och han känner sig som hemma där och vill gärna vara en del av East West om han får en möjlighet.
- Jag ser ju fram emot kvällen och publiken och det är hela den grejen, ja det är verkligen ett trevligt ställe att ha hittat så där, från mitt håll, från Göteborg, det tycker jag, sa David Urwitz.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar